Τι είπε ο Ομπάμα στον Καμμένο

Άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ ΜΠαράκ Ομπάμα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΥΕΘΑ)
Άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ ΜΠαράκ Ομπάμα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΥΕΘΑ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι θα επιμείνει στην στήριξη της Ελλάδας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε υποδεχόμενος τον Ομπάμα στο αεροδρόμιο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα «με διαβεβαίωσε ότι θα επιμείνει στην βοήθεια προς την Ελλάδα και είπε πως το επέλεξε αυτό, για να φύγει η Ελλάδα από την κρίση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα με τις προσωπικές του παρεμβάσεις βοήθησε την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές και στα θέματα του χρέους, όταν έκανε παρέμβαση ο ίδιος, τον Ιούλιο του 15, προς τον πρόεδρο Ολάντ, αλλά με τις επανειλημμένες δημόσιες θέσεις που έχει λάβει για την συνεργασία στη Συμμαχία και για την στήριξη στην Ελλάδα».

«Τον ευχαρίστησα γι αυτό και του είπα ότι εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού τον υποδεχόμαστε και ότι η παρουσία του εδώ, σ΄αυτό το τελευταίο ταξίδι που κάνει ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, πέραν από συμβολική είναι και σημαντική, διότι μας στέλνει το μήνυμα της εξόδου από την κρίση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Όπως δήλωσε στο Real FM ο Πάνος Καμμένος, ο Μπαράκ Ομπάμα «το απεδέχθη αυτό και μου είπε ότι το κάνει με όλη του την καρδιά, διότι έρχεται στη χώρα της Δημοκρατίας και ότι πράγματι θα επιμείνει στην βοήθεια προς την Ελλάδα για να φύγει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός από αυτή τη δύσκολη κρίση, από τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Ήταν πολύ φιλικός.... Ήταν πολύ ανθρώπινος, ήταν χαρούμενος που ήρθε στην Ελλάδα και μας είπε ότι το επέλεξε αυτό, ότι είναι προσωπική του επιλογή σε αυτό το τελευταίο ταξίδι να έρθει στην Αθήνα»

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι η παρουσία του προέδρου Ομπάμα και οι συνομιλίες που θα έχει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία «είναι ένα σημαντικό μήνυμα για το θέμα του χρέους, ένα σημαντικό μήνυμα που θα μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα: Στο θέμα των επενδύσεων, στο μήνυμα προς την Ευρώπη και προς την άλλη πλευρά που επιμένει σε μία λογική λιτότητας, που έχει οδηγήσει στο αδιέξοδο και στη δυνατότητα να πάμε όλοι μαζί, όλος ο ελληνικός λαός σε καλύτερες μέρες».

πηγή φωτογραφίας: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Ομπάμα
SHARE: