Τη μεσολάβηση του Εμίρη του Κατάρ για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατά η Τουρκία ζήτησε ο Μητσοτάκης

(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ)
Επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο Κατάρ όπου και συναντήθηκε με τον Εμίρη Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ) EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Εμίρη και στελέχη της ανώτατης επενδυτικής αρχής του εμιράτου είχε στη Ντόχα ο πρόεδρος της ΝΔ. Συζήτησαν για ελληνοτουρκικές σχέσεις και επενδύσεις

Τη μεσολάβηση του Εμίρη του Κατάρ για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή που είχαν νωρίτερα οι δύο άνδρες στη Ντόχα εκφράζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ και τον προβληματισμό του για την τουρκική επιθετικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε ακόμα με τον Εμίρη Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani τη δυνατότητα επενδύσεων στη χώρα μας τονίζοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Ο κ. Μητσοτάκης είχε ακόμα συνάντηση και με ανώτατα στελέχη της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ.

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη: «Παρουσίασα στον Εμίρη του Κατάρ το σχέδιό μας για το πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός, διεθνής, επενδυτικός προορισμός. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μία θέση, εξερχόμενη από την οικονομική κρίση, να μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή κεφάλαια σε μία σειρά από κλάδους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι έχει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις.

Όλες αυτές είναι προϋποθέσεις, που η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δεδομένο. Όμως, υπάρχει πάντα μία μεγάλη απόσταση μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων, που η χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω με τον Εμίρη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής περιοχής της Μεσογείου, να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου για την Τουρκική επιθετικότητα και να ζητήσω και τη δική του μεσολάβηση, τη δική του παρέμβαση, προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους, έτσι ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Πατρίδα τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Γερά να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος

Μητσοτάκης καλεί Άγκυρα να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Κικίλιας: Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία εθνική γραμμή

SHARE: