Τη ‘σκυτάλη’ παίρνει ο Τσίπρας

Τη ‘σκυτάλη’ παίρνει ο Τσίπρας

Ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα οι συζητήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιώργου Χουλιαράκη και της Έφης Αχτσιόγλου με τους θεσμούς. Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις αναζητώντας την πολιτική λύση. Μηνύματα από το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην ημέρα σε σχέση με την διαπραγμάτευση, καθώς οι συζητήσεις με τους θεσμούς αναμένονται να συνεχιστούν. Πολιτική διέξοδο είναι αυτό που αναζητούν πλέον στις Βρυξέλλες με όλες τις πλευρές  να αναγνωρίζουν ότι «τεχνικά» η συμφωνία είναι εύκολο να βρεθεί.

Το δείπνο της ελληνικής αποστολής έληξε χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα και οι διεργασίες θα συνεχιστούν με τηλεδιασκέψεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτό που εξακολουθεί να είναι το «αγκάθι» των συζητήσεων είναι το γεγονός ότι το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, συνεπικουρούμενο από το ΔΝΤ συνεχίζει να πιέζει σε σχέση με το πλεόνασμα 3,5% για το 2019 έτσι ώστε τα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ να έχουν εμπροσθοβαρή χαρακτήρα. Με αυτό δεν φέρεται να συμφωνεί η Κομισιόν.

Θεωρώντας πως το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό είναι σχεδόν βέβαιο πως ο πρωθυπουργός στη σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ  στις 10.45 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου θα θέσει το ζήτημα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο σε μια προσπάθεια να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα στους ομολόγους του. Αυτό το οποίο αναμένεται είναι να υπάρξουν ανακοινώσεις και από τον ίδιο για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Οι δηλώσεις στον τύπο αναμένεται να γίνουν στις 11.45 π.μ.

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθεί η ελληνική πλευρά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα