Την ευλογία του Αρχιεπισκόπου ενόψει της προεδρικής εκλογής στη ΝΔ ζήτησε ο Μεϊμαράκης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Υποψ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ  ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Υποψ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Επειδή η Εκκλησία συγχωρεί και όταν κάνουμε λάθη, ήρθα να πάρω την ευλογία σας για την προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στον Ιερώνυμο κατά τη συνάντησή τους σήμερα στη Αρχιεπισκοπή. Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα του αντέτεινε ο Αρχιεπίσκοπος

Τη διαβεβαίωση πως η ΝΔ θα στηρίξει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του ανά την Ελλάδα για τις ανάγκες των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ τόνισε ότι έχει θετικά καθώς όπως είπε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «συνάντησα και πάρα πολλούς Μητροπολίτες, ανθρώπους της Εκκλησίας, οι οποίοι διαπίστωσα ότι επιτελούν ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο και βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτή την ώρα, με πλήρη εχεμύθεια. Επιτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό έργο όλο αυτό το δίκτυο της Εκκλησίας με τους απλούς παπάδες, τους μοναχούς, τις μοναχές, τους Μητροπολίτες. Και ήρθα ακριβώς, για να εκφράσω συμβολικά το σεβασμό μου σε όλο αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται και να σας πω, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αρωγός σε αυτά. Και  αν μας φωτίσει ο Θεός και θελήσει ο Θεός  και με τη βοήθεια των πολιτών γίνουμε κυβέρνηση, θα στηρίξουμε, με μεγαλύτερη δύναμη, όσο μπορούμε την Εκκλησία και αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί. Πιστεύω ότι έχετε ανάγκη και από Ιερείς σε πάρα πολλές Μητροπόλεις, που μου αναπτύχθηκε η ανάγκη νέων προσώπων και η ανάγκη να βοηθηθούν ώστε να επιτελέσουν ακόμα καλύτερα το μεγάλο τους έργο».

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «καθοριστικό στην ιστορία της χώρας» το ρόλο της Εκκλησίας και κατέληξε λέγοντας «ότι, επειδή η Εκκλησία μας ενώνει όλους, μας αγαπά όλους, μας συγχωρεί και όταν κάνουμε κανένα λάθος, γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να σας επισκεφτώ, να πάρω την ευλογία σας για τη μεγάλη μου μακρά προσπάθεια, που έχουμε μπροστά μας με τη χώρα, με κάθε άνθρωπο σοβαρό που θέλει να βγούμε από την κρίση».

Τη χαρά  του για την επίσκεψη του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ στην Αρχιεπισκοπή εξέφρασε ο κ. Ιερώνυμος λέγοντάς του ότι μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς. «Ο αγώνας είναι για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος προσθέτοντας πως «φτάνει να σκεφτείτε μόνο ότι σήμερα, κάθε μέρα δηλαδή, μόνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών χρειαζόμαστε 53.000 μερίδες φαγητό. Και αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, βοηθάει και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας πρέπει να γίνει πιο δυνατός και το πιο σπουδαίο: όλα τα παθήματα να μας γίνονται μαθήματα. Και σε μας στην Εκκλησία και  σε σας στην πολιτική και στο λαό μας και σε όλους μας, γιατί έχουμε κάνει πολλά σφάλματα όλοι μας. Τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα για το αύριο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network