Τις δεξαμενές του Β’ γύρου αναζητούν Γεννηματά-Ανδρουλάκης

Τις δεξαμενές του Β’ γύρου αναζητούν Γεννηματά-Ανδρουλάκης

Τρόπους να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους από τις «δεξαμενές» των πολιτών που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο της ενδοπαραταξιακής αναμέτρησης, αλλά επέλεξαν να στηρίξουν άλλον υποψήφιο, αναζητούν τα επιτελεία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη

Από τη στιγμή που δύσκολα κάποιος εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς που αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών θα βγει να στηρίξει ανοιχτά κάποιον από τους δύο τελικούς μονομάχους, τα στρατηγεία τους αναζητούν τις «πηγές» εκείνες που θα τους εξασφαλίσουν την επικράτηση.

Με μια πρώτη ανάγνωση, τα βλέμματα στρέφονται στις εντός ΔΗΣΥ ομάδες. Η πλειοψηφία των φίλων του ΚΙΔΗΣΟ στήριξαν στον πρώτο γύρο την Φώφη Γεννηματά. Την ίδια στιγμή, υπήρξαν αρκετοί που στράφηκαν προς τον Γιώργο Κάμινη.

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να μην τοποθετήθηκε ανοιχτά στο πρώτο γύρο, όμως χθες, με συνέντευξη του στις «Ιστορίες» του Σκάι, έδειξε να προτιμάει ξεκάθαρα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας «Γνωρίζω πολύ καλά και τη Φώφη, έχουμε δουλέψει μαζί, και παρά το ότι αργήσαμε σε αυτήν τη διαδικασία ανασυγκρότησης, μπορούσαν προφανώς να έχουν γίνει νωρίτερα κάποια βήματα. Θεωρώ ότι έπαιξε ένα θετικό ρόλο στην διαδικασία αυτή, ένα θετικό πρόσημο, και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει».

Ταυτόχρονά, μιλώντας στην ΕΡΤ και ο «παπανδρεϊκός» Δημήτρης Ρέππας «έδειξε» προς την μεριά Γεννηματά, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Κίνημα θα σταθεί στο πλευρό της. Με μια πολύ «φιλική» προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος έδειξε ότι και η Αγίου Κωνσταντίνου -στην οποία είχε μεγάλη επιρροή ο Γ.Καμίνης- κοιτάζει προς την Χαριλάου Τρικούπη για τον δεύτερο γύρο. Το ιδεολογικό προφίλ του Γιάννη Ραγκούση ταιριάζει περισσότερο με εκείνο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και είναι προφανές ότι έχει τον πρώτο λόγο στους ανθρώπους που στον πρώτο γύρο στήριξαν τον πρώην υπουργό.   

Το μεγάλο στοίχημα για τους δύο φιναλίστ, αποτελεί το να κερδίσουν τους ψηφοφόρους του Γιώργου Καμίνη και του Σταύρου Θεοδωράκη, αν και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από εκείνους που στήριξαν ειδικά τον επικεφαλής του Ποταμιού θα βρεθούν την Κυριακή στις κάλπες, παρά τις προτροπές για  συμμετοχή. Πάνω σε αυτούς στηρίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης για να πραγματοποιήσει την μεγάλη ανατροπή, αφού και εκείνος χρησιμοποιεί το σύνθημα της ανανέωσης. Πάντως, η χθεσινή συνάντηση Γεννηματά-Καμίνη στην Χ.Τρικούπη και η φωτογραφία τους μπροστά από το κάδρο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ελήφθη από τους γνωρίζοντες των διεργασιών ως μια έμμεση στήριξη του δημάρχου Αθηναίων προς την επικεφαλής της ΔΗΣΥ.

 Μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να μην δίνει γραμμή για τον ΄Β γύρο, όμως αρκετά στελέχη του Ποταμιού όπως ο βουλευτής Σπύρος Δανέλης, εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα έπρεπε να  διεξαχθεί νέα αναμέτρηση, αφού υπήρχε καθαρό αποτέλεσμα υπέρ της κ.Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα