Το blame game της ΝΔ με την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών

Το blame game της ΝΔ με την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών
Eurokinissi

Η αναδίπλωση της ΝΔ για τα συλλαλητήρια μετά τις κυβερνητικές καταγγελίες για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή. Η αποδοχή των τετελεσμένων και ο πόλεμος με Τσίπρα-Καμμένο για "εθνικές υποχωρήσεις".

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά την υπογραφή των Πρεσπών περνά η ΝΔ με σκοπό να καλλιεργήσει και να εμπεδώσει στην κοινωνία, την άποψη ότι η κυβέρνηση, δηλαδή από κοινού Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, έχουν προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις. Ο στόχος της ΝΔ είναι ένας και δεν είναι άλλος από να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο φθοράς μέχρι κατάρρευσης της κυβέρνησης.

Στη ΝΔ αν και πιστεύουν ότι –όπως άλλωστε το περιέγραψε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή- ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 εντούτοις έχουν σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα αφόρητης πίεσης πάνω στους ΑΝΕΛ, για τους οποίους θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η αυτοδιάλυσή τους. Μάλιστα αξιολογούν το γεγονός ότι μετά τον Αύγουστο όπου ολοκληρώνεται το τρίτο μνημόνιο παύει να υφίσταται και ο λόγος που έκανε τους ΑΝΕΛ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με δυσβάστακτο γι’ αυτούς κόστος από τη στιγμή που με την ψήφο τους το Σάββατο έδωσαν την δυνατότητα στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά να κλείσουν το ζήτημα με την κυβέρνηση Ζάεφ χτες στις Πρέσπες. Υπό την έννοια αυτή από το φθινόπωρο οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ανοιχτές.

Ωστόσο την ίδια στιγμή παρά τους υψηλούς τόνους των προηγούμενων ημερών στη ΝΔ φτιάχνουν και το κλίμα για την αποδοχή των «τετελεσμένων» όπως καταγγέλλουν. Ουσιαστικά από χτες το Μοσχάτο ξεκαθάρισε ότι δεσμεύεται να τηρήσει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, και μάλιστα αν η κύρωση γίνει από την επόμενη βουλή με κυβέρνηση τη ΝΔ, τα γαλάζια στελέχη ουσιαστικά προεξοφλούν ότι θα την ψηφίσουν αυτή τη συμφωνία για να μη γίνει «περίγελος» η Ελλάδα έναντι των διεθνών οργανισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο μετά τους επίσης υψηλούς τόνους σε ότι αφορά την πριμοδότηση των λαϊκών αντιδράσεων μέσω του ανοιχτού προσκλητηρίου σε συλλαλητήρια τώρα στη ΝΔ συνιστούν «ψυχραιμία» και «αυτοσυγκράτηση». Ωστόσο επιχειρείται και μια αναδίπλωση καθώς η ΝΔ βρίσκεται να εγκαλείται από την κυβέρνηση για συνειδητή συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, ειδικά μετά τα προχτεσινά επεισόδια που είχαν στόχο την εισβολή ορισμένων τραμπούκων εντός της βουλής. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα