Το δίλημμα της ΝΔ με την πρόταση δυσπιστίας και το ενδεχόμενο παρέμβασης Καραμανλή

Το δίλημμα της ΝΔ με την πρόταση δυσπιστίας και το ενδεχόμενο παρέμβασης Καραμανλή
Το κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς Eurokinissi

Δεν έχει ληφθεί ακόμη η απόφαση ως προς το εάν θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση πρόταση δυσπιστίας. Τι ισχύει περί παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού για το Σκοπιανό.

Το ερώτημα της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό φαίνεται ότι προβληματίζει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν έχει ληφθεί ακόμη η οριστική απόφαση, η οποία πάντως πρέπει να ληφθεί μέχρι αύριο οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αφού ληφθεί η απόφαση για την πρόταση μομφής, ενδέχεται να κάνει παρέμβαση και ο πρώην πρωθυπουργός ΚώσταςΚαραμανλής, οπωσδήποτε όμως όχι σήμερα και όχι στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί το καλοκαίρι για τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας δια κύκλων του τη συμφωνία του με τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.

Η ηγετική ομάδα στο Μοσχάτο φέρεται να έχει διχαστεί ως προς μία τέτοια κίνηση, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και εφόσον όπως είναι εύλογο μία πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ απορριφθεί, θα χάσει αυτό το δικαίωμα για έξι μήνες, ακόμη και εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πια την πλειοψηφία που απέκτησε την περασμένη εβδομάδα.

Από την άλλη, δε λείπουν αυτοί που επιμένουν ότι η ΝΔ πρέπει να δείξει ότι εξαντλεί όλα τα περιθώρια, να καταδείξει το σαθρό της ψήφου εμπιστοσύνης και να εντείνει όσο μπορεί την πίεση προς τους βουλευτές.

Μήνυμα άλλωστε προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων έστειλε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανήρτησε ένα βίντεο στο facebook.

Γαλάζια στελεχη εν τω μεταξύ εστίαζαν στις τροπολογίες αναθεωρησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Σημειωναν ότι παντου αναφέρεται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και μόλις στην 33η τροπολογία επισημαίνεται ότι ο όρος Δημοκρατίας της Μακεδονίας πρέπει να αντικατασταθεί παντού με τον όρο Βόρεια Μακεδονία, ενώ στην 34η τροπολογία και πάλι γίνεται λόγος για Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα