news 24/7

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Θα κινηθούμε ταχύτατα για να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες

Συνεδρίαση της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής την άλλη εβδομάδα για να εκταμιευτούν αμέσως χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Καταστροφές στην Κινέτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Γηρυόνης: Ζημιές σε 300 και πλέον σπίτια στην Κινέτα - Σε επιφυλακή οι αρχές

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην νέα εθνική Αθηνών-Κορίνθου και δόθηκαν κανονικά στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα, ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών απομάκρυνσης φερτών υλικών και τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων στη βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Πλούσια η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Τα αποκαλυτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Διοικητηρίου της Ξάνθης. Για ηγέτη με εμβληματικό πολιτικό ανάστημα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Φωτογραφία αρχείου

Η... χειμερινή σύνοδος των "καραμανλικών" και ο Αντώνης Σαμαράς!

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα μιλήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, θα είναι παρόντες ο Κώστας Καραμανλής, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, αλλά και οι επώνυμοι “καραμανλικοί” της Θράκης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής

Καραμανλής στην Πάτρα: Το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής θα γίνει πραγματικότητα

Ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε ως πιο εφικτή λύση για τη διέλευση του σιδηροδρόμου από το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, την υπογειοποίηση της γραμμής σε μήκος δύο χιλιομέτρων.

Ο Κώστας Καραμανλής

Και νέες δημόσιες παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματίζει να μιλήσει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την αποτίμηση της πορείας της χώρας από την ένταξη στην ΟΝΕ έως την είσοδο στο Μνημόνιο, αλλά και σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Εκκρεμεί δε και η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη.

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: "Το 2023 θα λειτουργήσει το Μετρό της Θεσσαλονίκης"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κώστας Καραμανλής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. "Με απόλυτο σεβασμό στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων", σημείωσε.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Να αρχίσουμε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των συμπολιτών μας

Για το προσφυγικό και τις κοινωνικές ανισότητες προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του στο City. Επισήμανε ότι το νέο παγκόσμιο πλαίσιο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα εργαλεία του παρελθόντος. Τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των αιτιών του προσφυγικού, μιλώντας με ανθρωπισμό και ρεαλισμό, και χτύπησε καμπανάκι για κοινωνική έκρηξη λόγω χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών

Κώστας Καραμανλής

Γιατί προειδοποιεί για εθνική κρίση λόγω προσφυγικού και δημογραφικής κρίσης - Οι βολές κατά της Ουάσιγκτον

Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, ειδικά για το προσφυγικό, επισημαίνει με νόημα πως «εκ των πραγμάτων και εκ των αριθμών τίθενται και θα τεθούν επιτακτικότερα ζητήματα κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, πολιτικής ομαλότητας και ηρεμίας, ακόμα και ζητήματα ευρωπαϊκής ταυτότητας και τρόπου ζωής».

Ο Κώστας Καραμανλής

Προειδοποίηση Καραμανλή προς Βόρεια Μακεδονία, "καρφιά" προς ΗΠΑ και ΕΕ

"Δεν πήρε κανείς αυτομάτως εισιτήριο για ΕΕ με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών" διαμήνυσε ο πρώην πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η ένταξη στην ΕΕ προϋποθέτει ευρωπαϊκή συμπεριφορά, χωρίς απειλή υπαναχωρήσεων στην οποιαδήποτε καθυστέρηση. Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά, για τη Συρία, για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, για Παυλόπουλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Μηνύματα Καραμανλή για Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, προσφυγικό και δημογραφικό

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά απόψε στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Τι θα πει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για τη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συνάντηση Καραμανλή - Ζέρβα

Συνάντηση Καραμανλή - Ζέρβα και η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για το προσφυγικό 

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για ιδιωτική επίσκεψη, ωστόσο με την ιδιότητα του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης συναντάται με το δήμαρχο. Τι θα πει στην ομιλία του στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής

Για τα μεγάλα δημόσια έργα συζήτησαν Καραμανλής - Βεστάγκερ

«Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για τα εν εξελίξει μεγάλα δημόσια έργα» ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter, με την Επίτροπο να χαρακτηρίζει τη συνάντηση εποικοδομητική.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής

Ανησυχίες του Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα - Σπάει τη σιωπή του...

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το προσφυγικό, το “μακεδονικό” αλλά και το δημογραφικό στο επίκεντρο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στις 27 Οκτωβρίου. Στις 6 Νοεμβρίου ο Κ. Καραμανλής μιλά στο Λονδίνο με τίτλο “Αυτός ο κόσμος αλλάζει”, ενώ ανοιχτό μένει αν θα μιλήσει και στο Πανεπιστήμιο Φλέτσερ στη Βοστώνη. Τη Δευτέρα συναντάται με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Απαρχή δημοσίων παρεμβάσεων η ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν διεκδικεί κανένα πολιτικό ρόλο και δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να αναμειχθεί στην εσωτερική κομματική σκηνή. Στην εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ η ομιλία του Κώστα Καραμανλή εκτιμάται ότι θα περιστραφεί σε εθνικά θέματα. Οι επόμενες παρεμβάσεις στο Πανεπιστήμιο Φλέτσερ και πιθανότατα στο LSI και το City του Λονδίνου.

Ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής

Καραμανλής: Άμεση ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών και ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα των μεταφορών και της κλιματικής αλλαγής, έθεσε το Συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας, της ΕΕ, ο Κώστας Καραμανλής.

Αυτοκίνητα στην Αθήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί και τι αλλάζει από το 2021

Τέλος στα σενάρια περί αύξησης των τελών κυκλοφορίας για φέτος έβαλε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής - Γιατί εξετάζεται μείωση της φορολογίας στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας, τι συνέβη με τα διόδια της Αττικής Οδού και τι θα γίνει με τα εισιτήρια στα ΜΜΜ.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δημήτρης Ρίζος: H σχέση εμπιστοσύνης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του το 2013 στον Ελεύθερο Τύπο, είχε μιλήσει για τα πρώτα χρόνια του στην επαγγελματική του πορεία και πώς αυτά συνδέθηκαν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Κ. Καραμανλής: "Ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει κρατικός" - Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

Ο υπουργός χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση στον Οργανισμό, σημειώνοντας ότι η εικόνα που παρουσιάζει είναι αυτή «της απόλυτης διάλυσης». Τόνισε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα έσοδα του ΟΑΣΘ μειώθηκαν στα 24 εκατ. από 50 εκατ. ευρώ.

Γιατί ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να μην συζητά για τώρα την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γιατί ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να μην συζητά για τώρα την Προεδρία της Δημοκρατίας

Και γιατί είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί για το 2025, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει στους συνομιλητές του πως δεν θα είναι άλλη φορά υποψήφιος βουλευτής.

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Παπαδημητρίου και στήριξη σε Καραμανλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ στήριξε τον πρώην πρωθυπουργό όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχεται για το Σκοπιανό, άδειασε τον Μπ.Παπαδημητρίου, εξέθεσε τις απόψεις του όσον αφορά στα εργασιακά, ενώ προανήγγειλε επίσης ότι οι φυλακές θα περάσουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Καραμανλής: Προεκλογική αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ - Η ιστορία έγραψε ποιος είπε "όχι" στο Βουκουρέστι

Καραμανλής: Προεκλογική αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ - Η ιστορία έγραψε ποιος είπε "όχι" στο Βουκουρέστι

Ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών απάντησε αιχμηρά στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρώην πρωθυπουργού, που έδωσε το παρόν σε εκδήλωση του για τα εθνικά θέματα. Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι ο Καραμανλής κατάφερε να μετατρέψει μία χαμένη υπόθεση στο κεφάλαιο του Βουκουρεστίου, το οποίο σπατάλησε η κυβέρνηση.

Ο Κώστας Καραμανλής την περίοδο της πρωθυπουργίας του μαζί με τον τότε ΥΠΕΞ, Πέτρο Μολυβιάτη

Έξι νέες επιστολές Καραμανλή και Μολυβιάτη για το Μακεδονικό

Άλλες 6 επιστολές Καραμανλή δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα «Εφ.Συν.» που στάλθηκαν στις 7, 8 και 9.4.2005 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη για το Μακεδονικό.

Ν. Φίλης

Φίλης: "Δεν υπήρξαν βέλη προς την κυβέρνηση Καραμανλή η οποία ευθύνεται για τη χρεοκοπία"

Ο υποψήφιος στην Α' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στα "Παιχνίδια Εξουσίας" αναγνώρισε ότι η κριτική προς την κυβέρνηση Καραμανλή τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη. Χαρακτήρισε λανθασμένη την εκτίμηση ότι το Σκοπιανό θα δίχαζε τη Νέα Δημοκρατία

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής

Η δεύτερη καραμανλική αντεπίθεση για Βουκουρέστι

Μετά τη διαρροή κύκλων του Κώστα Καραμανλή το Σάββατο για δημοσίευμα σχετικά με επιστολή στον Μπους το 2005 για το Σκοπιανό, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν θέλησε να μπει σε έμμεσο διάλογο με τον Τσίπρα, στον οποίο όμως σήμερα αναμένεται να απαντήσει ο Στυλιανίδης σε εκδήλωση του νεότερου Καραμανλή

Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Η υποκρισία της ΝΔ στο "Μακεδονικό" την εκθέτει ανεπανόρθωτα

"Η πατριδοκαπηλία, η μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων, θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ενότητα, είναι πέρα από ανεύθυνη μία απαράδεκτη στάση, για την οποία η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες" αναφέρει η κα. Αχτσιόγλου.

Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας για ΝΔ: Υποκρισία και εθνικά ψεύδη για το Μακεδονικό

"Εδώ και 14 χρόνια έχουν παραδώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα Μακεδονία στους γείτονές, χωρίς κανέναν προσδιορισμό και χωρίς κανέναν όρο για αλλαγή της Συνταγματικής τους ονομασίας. Μακεδονία σκέτο" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στον Βόλο.