ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο Κώστας Καραμανλής (Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 1956) είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές του Μαρτίου 2004 και του Σεπτεμβρίου 2007. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε τη 2η θέση με ποσοστό 33,47% και 91 έδρες στη νέα Βουλή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προκηρύσσοντας έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου αρχηγού. Στην Πρωθυπουργία τον διαδέχθηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Διετέλεσε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τις 21 Μαρτίου 1997 ως τις 10 Μαρτίου 2004. Εξελέγη εν συνεχεία βουλευτής, χωρίς να απαιτείται σταυρός ως πρώην πρωθυπουργός, στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Θεσσαλονίκης στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, του Ιουνίου 2012, του Ιανουαρίου 2015, του Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Ήταν μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, όπου και υπήρξε υπεύθυνος για τα οργανωτικά και ιδεολογικά θέματα από το 1974 έως το 1979 και από το 1984 έως το 1989 και εξελέγη πολλές φορές στα φοιτητικά συνδικαλιστικά όργανα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Εκλέχτηκε βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία το 1989 στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ενώ το 2004 εκλέχτηκε στο νομό Λάρισας. Έχει διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής το 1989 και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Το 1995 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 21 Μαρτίου 1997 και ύστερα από την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας το 1996 από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκλέχτηκε από το 4ο συνέδριο του κόμματος, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το Φεβρουάριο του 1999 εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θέση στην οποία επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2002.

Κώστας Καραμανλής

Ο ασυγχώρητος Κώστας Καραμανλής

Το κείμενο που ακολουθεί εδράζεται κατά βάσιν σε ομιλία του υπογραφόμενου κατά την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», του δημοσιογράφου-συγγραφέα Μανώλη Κοττάκη.

Κώστας Καραμανλής

Κώστας Καραμανλής: Επιλύουμε χρόνια προβλήματα στις επιβατικές μεταφορές και στον σιδηρόδρομο

Για το νομοσχέδιο "Διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών. Αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις" μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει την αυτοδυναμία

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει την αυτοδυναμία

Την άποψη οτι λαός θα επιλέξει ανάμεσα σε ένα πρωθυπουργό με σχέδιο και κάποιον που δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Νίκος Ανδρουλάκης Αλέξης Τσίπρας

Στον επόμενο τόνο, ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Καραμανλισμού

Όσοι διατείνονται ότι η πρόσφατη ομιλία του Κώστα Καραμανλή αναζωπυρώνει το - κατ΄αυτούς- φλέρτ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά νυχτωμένοι. Κι αυτό θα φανεί πολύ σύντομα εν όψει προεκλογικής περιόδου και διεργασιών στην πολιτική κυψέλη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Συνεργάτες Καραμανλή: "Είπε τα αυτονόητα για τις υποκλοπές - Καμιά αιχμή στην κυβέρνηση"

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις από ΕΥΠ συνεργάτες του καλούν “τον οποιονδήποτε” να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Ο Καραμανλής μίλησε, το παλάτι ενοχλήθηκε, οι "εκτελεστές" ανέλαβαν δράση

Κάποιοι φαίνεται ότι χωρίζουν την ιστορία του τόπου σε Π.Μ. (προ Μητσοτάκη) και Μ.Μ. (Μετά Μητσοτάκη) εποχή. Αν δεν είσαι μαζί τους, αξίζεις μόνο χλεύη και χυδαίες επιθέσεις. Ακόμα και αν λέγεσαι Καραμανλής.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Κώστας Καραμανλής

Υποκλοπές: Ο Καραμανλής ανεβάζει τον πήχη της κάθαρσης για τον Μητσοτάκη

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού για τις υποκλοπές, με κυβερνητικές πηγές να υποστηρίζουν πως δεν λέει κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση.

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Κάθαρση με άπλετο φως για τις υποκλοπές

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε θεσμικά για τις υποκλοπές σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Κρήτη, εκτιμώντας ότι το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι αδιανόητο.

Κώστας Καραμανλής

Κώστας Καραμανλής για Ρόμπερτ Ουίλιαμς: "Ταλαντούχος, αξιοπρεπής και συνεπής στις ιδέες του"

Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτισε με συγκίνηση μέσω δήλωσής του τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής και Κώστας Σημίτης

Γιατί σιωπούν Σαμαράς, Καραμανλής, Σημίτης;

Έχουν περάσει δύο και πλέον βδομάδες από τότε που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάγγειλε επίσημα, με μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του. Και πέντε μέρες από την επιβεβαίωση, με ομολογία του πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση έγινε από την ΕΥΠ.

Όταν η Μέρκελ έλεγε στον Καραμανλή ότι "ζηλεύει" την ανάπτυξη της Ελλάδας

Όταν η Μέρκελ έλεγε στον Καραμανλή ότι "ζηλεύει" την ανάπτυξη της Ελλάδας

Η ατζέντα των δύο ηγετών περιελάμβανε συζητήσεις για το Κυπριακό, το ζήτημα του Κοσόβου, τη μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή συνθήκη και το ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα "Eurofighter".

Τιμητική εκδήλωση για τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Περιστέρι

Σταύρος Ξαρχάκος: Συγκίνηση στην εκδήλωση προς τιμήν του στο Περιστέρι

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Περιστέρι το βράδυ της Δευτέρας (11/7) για να τιμήσουν τον Σταύρο Ξαρχάκο. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στην εκδήλωση, αλλά τελικά δεν πραγματοποίησε την ομιλία του.

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Έργα με ακάλυπτες επιταγές, δεν θα ακούσουν από εμάς ποτέ οι Έλληνες πολίτες

Το σχέδιο υδροδότησης της Κέρκυρας εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων για το νησί. Σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα έργων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ύψους 30 εκ ευρώ που θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: "Η Τουρκία να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν παίζει"

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει την καλή γειτονία και πιστεύει σε αυτήν, σημειώνοντας πως "αν αυτό το συμμεριστεί και η Τουρκία, τόσο το καλύτερο".

Κώστας Καραμανλής

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Το Πάτρα-Πύργος δεν είναι ένα μεγάλο "θα"

Για τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος, τη σιδηροδρομική σύνδεση της γραμμής από Αθήνα με το λιμάνι της Πάτρας καθώς και την οδική ασφάλεια μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κώστας Καραμανλής: "Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη"

Κώστας Καραμανλής: "Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη"

“Δεν πρέπει να διαβάζουμε λάθος την Τουρκία” διαμήνυσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και εξέφρασε τη διαφωνία του με σενάρια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Τα “καρφιά” για ΗΠΑ, ΕΕ και Βόρεια Μακεδονία.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Σχεδιάζουμε τα έργα της επόμενης γενιάς για λύση στο κυκλοφοριακό

Το πρόγραμμα των έργων υποδομών της κυβέρνησης παρουσίασε στο Στρατηγικό Συνέδριο "Επιμελώς Επιχειρείν" ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. "Εφαρμόζουμε στην πράξη τη δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική φροντίδα" είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα των εργασιών του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τα συνέδρια της ΝΔ που έγραψαν ιστορία: Από την κίνηση της Βόλβης, στην εκλογή από τη βάση

Το 14ο συνέδριο της ΝΔ αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ήρεμα, καθώς σε 43 χρόνια οι κομματικές διαδικασίες της κεντροδεξιάς έχουν υπάρξει πεδίο εσωκομματικών, προσωπικών και ιδεολογικών συγκρούσεων.