Το ενδεχόμενο συμφωνίας ήδη φέρνει σύννεφα στη Ν.Δ

Το ενδεχόμενο συμφωνίας ήδη φέρνει σύννεφα στη Ν.Δ
Ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην Βουλή σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις. Η πρώτη, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και αφορά στο θέμα των αλλαγών, που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση, κατατέθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο και αφορά στο θέμα της διαπλοκής. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η αντιπαράθεση Ντόρας Μπακογιάννη- Δημήτρη Σταμάτη και οι επισκέψεις Ντόρας και Νίκου Δένδια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχίζεται, αλλά και μόνον το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία, εξακολουθεί να φέρνει σύννεφα πάνω από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και σήμερα θα μιλήσει στην προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ξάνθη, ερωτηθείς απο το ραδιοφωνικό σταθμό Focus της συμπρωτεύουσας ποια θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα.

“Το μόνο το οποίο μπορώ τώρα να πω είναι ότι θα ήταν άκαιρο και πολιτικά ανόητο κιόλας, να σου πω από τώρα, χωρίς να έχουμε δει το κείμενο, να το βαφτίσουμε Α, Β ή Γ. Θα το δούμε, θα το κρίνουμε ως μια παράταξη, η οποία αποκλειστικό κριτήριο έχει το καλό του τόπου. Και το καλό του τόπου είναι η Ελλάδα να έχει παραμονή στο ευρώ, αλλά και προϋποθέσεις για ανάπτυξη”, είπε χαρακτηριστικά χωρίς να δεσμευθεί για ναι ή όχι.

Όλες οι πληροφορίες πάντως συγκλίνουν στο ότι ο στενός ηγετικός πυρήνας της Ν.Δ κλίνει προς την καταψήφιση μίας συμφωνίας, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο και σταδιακά θα προχωρούσε σε φοροελαφρύνσεις. Με αυτό όμως δε συμφωνούν, όπως έχει γράψει το news247, πολλά στελέχη της Ν.Δ , στη λογική ότι μία συμφωνία είναι μονόδρομος για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ζητώντας μάλιστα να αποφασίσουν τα όργανα και δη η κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο τρόπος με τον οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη στάση της Ν.Δ αποτέλεσε και το αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη με το βουλευτή Επικρατείας και στενό συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη στο καφενείο της Βουλής.

Η κ.Μπακογιάννη επανέλαβε την άποψη που έχει εκφράσει και σε δημόσιες δηλώσεις της, ότι δηλαδή πρέπει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ και μάλιστα να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ.Σταμάτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνει η κοινοβουλευτική ομάδα με ψηφοφορία. Όποια διαδικασία λήψης απόφασης και να επιλεγεί πάντως, από την άποψη που θα υιοθετήσει ο ίδιος ο κ.Σαμαράς θα εξαρτηθεί εάν το ζήτημα οδηγήσει στα άκρα την εσωκομματική κατάσταση.

Η κ.Μπακογιάννη χθες επέλεξε μάλιστα σε μία κίνηση με έντονους πολιτικούς συμβολισμούς να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τον κ.Παυλόπουλο όμως επισκέφθηκε χθες -αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- και ο Νίκος Δένδιας, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης.

Ο κ.Δένδιας νωρίτερα το πρωί στον Ant1 εκτίμησε ότι πράγματι “κυοφορείται σειρά μέτρων, εναντίον όσων υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά”, υπενθύμισε ωστόσο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον ΕΝΦΙΑ, που συνεχίζεται και σχολίασε: “Κάναμε λάθη, δεν είμαστε κατά λάθος στην αξιωματική αντιπολίτευση.” Προσέθεσε δε ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και στο ερώτημα εάν η Ν.Δ θα τη στηρίξει απάντησε διπλωματικά: “Θα δούμε τους όρους. Λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανέναν.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα