Το φλερτ της ΝΔ με την Εκκλησία για το Σκοπιανό

Το φλερτ της ΝΔ με την Εκκλησία για το Σκοπιανό
Ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος και ο Προεδρος της Ν.Δ Κυριακος Μητσοτακης επισκεφθηκαν σημερα το Βαφιαδακειο ιδρυμα(βρφονηπιακος σταθμος) της Αρχιεπισκοπης και παρακαλουθησαν τις χριστουγενναιτικες εορταστικες εκδηλωσεις των παιδιων-Στην εκδηλωση παρευρεθη ο Δημαρχος Αγιων Αναργυρων Νικος Σαραντης και η πολιτευτης της Ν.,Δ υπευθυνη για την κοινωνικη πολιτικη του κομματος Ζωη Ραπτη--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Ευρωκίνηση

Τα νέα μηνύματα σε Καμμένο. Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για αντεργατική πλειοδοσία και η εκ των έσω κριτική στη ΝΔ για νεοφιλελευθερισμό

Ολοκληρωτική απόσταση από τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό επέλεξε να πάρει χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία» αλλά και δηλώνοντας για πρώτη φορά από την Κρύα Βρύση της Πέλλας ότι είναι έτοιμος να απορρίψει μια μη ικανοποιητική συμφωνία. Επί της ουσίας ο πρόεδρος της ΝΔ ξανανοίγει θέμα δεδηλωμένης απαντώντας στον Πάνο Καμμένο που ξαναέβαλε στο τραπέζι τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αν διαφωνεί με τη λύση που θα φέρει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα με απόφασή του το εθνικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ απέρριψε εκ νέου και ομόφωνα τη χρήση του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του στην επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της πΓΔΜ.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε παραπέρα παίρνοντας το μέρος της ηγεσίας της Εκκλησίας και καταδίκασε τη διαρροή του υπουργείου Εξωτερικών που έκανε λόγο για σύμπραξη εκκλησίας και Χρυσής Αυγής μετά τη δήλωση Ιερώνυμου για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία. «Η κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει και να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο θέμα παρενέβησαν και άλλα στελέχη της ΝΔ όπως πχ ο Νίκος Δένδιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που έκαναν ανάλογες δηλώσεις.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος που ως τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ είχε ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών να ανακαλέσει, διαπιστώνει άδειασμα του Νίκου Κοτζιά από τον Αλέξη Τσίπρα γράφοντας στο twitter «ο πρωθυπουργός με προσεκτική επιστολή στον αρχιεπίσκοπο αφήνει μεγαλοπρεπώς έκθετες και εκτεθειμένες τις “πηγές του ΥΠΕΞ” που σχεδόν ταύτισαν την Εκκλησία με τη Χρυσή Αυγή».

Σε κάθε περίπτωση πάντως καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του σε Πιερία και Πέλλα και τις αναφορές του στη Μακεδονία αλλά και την επί της ουσίας πολιτική κάλυψΝΔη στις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε διάθεση να συμβαδίσει με το κλίμα που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα και στις εκεί οργανώσεις της ΝΔ.

Πάντως την ώρα που η ΝΔ φλερτάρει με την ηγεσία της Εκκλησίας για το Σκοπιανό κατά των χειρισμών της κυβέρνησης, εγκαλείται από το ΚΚΕ για «πλειοδοσία αντεργατικών προτάσεων» αναφορικά με τη στάση της στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για τις απεργίες. Ταυτόχρονα η ΝΔ δέχεται πυρά και εκ των έσω για την πρότασή της για τις απεργίες. Ο Φίλιππος Ταυρής μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο,  χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική» την πρόταση της ΝΔ και κάνει λόγο για νεοφιλελευθερισμό που αντιμετωπίζει το συνδικαλισμό ως εμπόδιο στη λειτουργία της αγοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα