Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Αχέντ Ταμίμι να ταξιδέψει στην Ελλάδα

Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Αχέντ Ταμίμι να ταξιδέψει στην Ελλάδα
Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Αχέντ Ταμίμι να ταξιδέψει στην Ελλάδα AP

Η 17χρονη που έχει γίνει σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα κατά του Ισραήλ, επρόκειτο να συμμετάσχει στο φεστιβάλ "100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ".

Την απαγόρευση ταξιδιού από το Ισραήλ στην 17χρονη Αχέντ Ταμίμι, που έχει γίνει σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η ΚΝΕ.

Όπως σημειώνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, η Αχέντ επιχείρησε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018 να ταξιδέψει από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στην Ιορδανία και από εκεί στην Ευρώπη, σχεδιάζοντας να επισκεφτεί την Ελλάδα, ώστε να συμμετάσχει στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», 20-21-22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, ως προσκεκλημένη του ΚΣ της ΚΝΕ. Το κράτος του Ισραήλ απαγόρευσε στην Παλαιστίνια και την οικογένειά της το πέρασμα στην Ιορδανία.

"Η συγκεκριμένη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια έρχεται μόλις λίγες βδομάδες μετά το πέρας της 8μηνης φυλάκισης της Αχέντ, καθώς και λίγο μετά τη φυλάκιση του 22χρονου αδερφού της, αλλά και μετά το νέο μακελειό που εξαπέλυσε ο Ισραηλινός στρατός κατά του παλαιστινιακού λαού το καλοκαίρι, με τη στήριξη και κάλυψη των ΗΠΑ που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και της ΕΕ", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, η ΚΝΕ ζητάει να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό να αναπτυχθούν νέες κοινές πρωτοβουλίες Κομμουνιστικών Νεολαιών στην Ευρώπη και διεθνώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E, Ισραήλ, Παλαιστίνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισραήλ: Φυλάκιση στον αδερφό της Άχεντ Ταμίμι για ρίψη πετρών κατά Ισραηλινού αστυνομικού

Ισραήλ: Ελεύθεροι δύο Ιταλοί που ζωγράφισαν γιγαντιαίο πορτρέτο της Άχεντ Ταμίμι

Ισραήλ: Ελεύθερες η 17χρονη Άχεντ Ταμίμι και η μητέρα της

SHARE: