Το καρφί Καραμανλή σε Γεωργιάδη: Είμαστε φιλελεύθεροι στα οικονομικά και τα κοινωνικά

Το καρφί Καραμανλή σε Γεωργιάδη: Είμαστε φιλελεύθεροι στα οικονομικά και τα κοινωνικά
Στιγμιότυπο από την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις".Στην φωτογραφία ο βουλευτης της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Συνομιλούμε με την Εκκλησία, αλλά δε μας επιβάλει την άποψη της, τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, ορίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ως ένα κόμμα φιλελεύθερο και στα οικονομικά και στα κοινωνικά διότι "δε μπορείς να είσαι το ένα χωρίς να είσαι και το άλλο"

Με μία ομιλία υπεράσπισης του φιλελευθερισμού τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, απέρριψε την κυβερνητική πρόταση για την ταυτότητα φύλου, αλλά ταυτόχρονα εμμέσως πλην σαφώς διαχώρισε τη θέση του από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.

“Έχουμε αποδείξει πως σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιωμάτα”, δήλωσε ο κ.Καραμανλής. “Στη ΝΔ δεν είμαστε μόνο φιλελεύθεροι στα οικονομικά, αλλά και στα κοινωνικά ζητήματα. Δεν μπορείς να είσαι το ένα χωρίς να είσαι το άλλο”, πρόσθεσε.

“Ήταν η δική μας παράταξη που έκανε πράξη κινήσεις φιλελευθερισμού” συνέχισε ο κ.Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι ήταν η ΝΔ που νομιμοποίησε το ΚΚΕ, έλυσε το πολιτειακό και καθιέρωσε το 1976 τη δημοτική γλώσσα. “Σας θυμίζω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 1976, όταν κανείς δεν μιλούσε γι’αυτά τα θέματα, συμπεριέλαβε την πρόβλεψη περί «μεταβολής της αστικής κατάστασης» στο Νόμο 344.”, ανέφερε επίσης.

“Είμαστε υπέρμαχοι του αριστοτελικού μέτρου και της λογικής, απεχθανόμαστε τα άκρα” πρόσθεσε, εκφράζοντς την αποψη ότι αυτό το νομοσχέδιο, που έφερε η κυβέρνηση, απέχει από τη λογική.

“Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι φιλελεύθερο, είναι επικίνδυνο και προβληματικό” υποστήριξε ο κ.Καραμανλής. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι χειρίζεται με επιπολαιότητα ένα ευαίσθητο θέμα και προσπαθεί να το εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά, ενώ υπερασπίστηκε την πρόταση νόμου της ΝΔ, η οποια όπως είπε θέτει το πλαίσιο, κάτι που δεν κάνει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, και είναι μία πρόταση νόμου σοβαρή και μία πρόταση μέτρου.

“Συνομιλούμε με την Εκκλησία αλλά δεν μας επιβάλει την άποψή της”, είπε επίσης ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα