Το κείμενο της πλατφόρμας "Γέφυρα" - Υπογράφουν ονόματα έκπληξη

Το κείμενο της πλατφόρμας "Γέφυρα" - Υπογράφουν ονόματα έκπληξη
NEWS 24/7

Κάλεσμα για συμπόρευση σε όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες απευθύνουν τα μέλη της "Πρωτοβουλίας Προοδευτικών Πολιτών- Γέφυρα". Ποια στελέχη έδωσαν το παρών στην παρουσίαση των προτάσεων της κίνησης.

Τις προτάσεις και τις ιδέες τους για μια μεγάλη, ενιαία, σοσιαλδημοκρατική παράταξη παρουσίασαν τα μέλη της "Πρωτοβουλίας Προοδευτικών Πολιτών- Γέφυρα", σε κεντρικό καφέ της Αθήνας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Νίκος Μουζέλης, Αντώνης Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Βαλντέν, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Ρεπούση και Φωτεινή Σιάννου ενώ τη συνέντευξη συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.

"Σε Ελλάδα και Ευρώπη, επείγει να διαμορφωθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα φράξει το δρόμο στο Δεξιό/Ακροδεξιό μπλοκ και θα πραγματοποιήσει τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Επείγει οι προοδευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το εναγκαλισμό με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό που κινδυνεύει να τις σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. Επείγει να ξεπεράσουν την πολυδιάσπασή τους συγκλίνοντας σε μια τολμηρή αριστερή μεταρρυθμιστική πολιτική. Η Ισπανία και η Πορτογαλία δείχνουν το δρόμο σύγκλισης και συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς.

Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα απαλλαγμένο από την παράταιρη συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ, να αναλάβει πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με τους προοδευτικούς πολίτες και τις συλλογικότητες της Κεντροαριστεράς. Καλούμε επίσης το ΚΙΝ.ΑΛΛ και όσες δυνάμεις τοποθετούνται στο φιλοευρωπαϊκό προοδευτικό χώρο να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο με βάση προγραμματικές θέσεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου με άξονα τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες να υπερβούν τις διαιρέσεις και τις πικρίες του παρελθόντος και να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός πόλου που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και θα ενισχύσει τις προοδευτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο, στις επικείμενες κρίσιμες αναμετρήσεις. Για να παραμείνει η Ελλάδα στο προοδευτικό στρατόπεδο. Για να ολοκληρωθεί η επούλωση των πληγών από την κρίση. Αλλά και για να βγει η χώρα από το περιθώριο της στασιμότητας, να δημιουργήσει υποδοχείς της τεχνοεπιστημονικής καινοτομίας και της αειφόρου ανάπτυξης, συνδυασμένους με συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και την κοινωνική αλληλεγγύη. Για να προχωρήσει η χώρα σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τον εκσυγχρονισμό των θεσμών, για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες που αυξήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, και να καταπολεμηθούν οι κάθε λογής διακρίσεις που τρέφουν τον φασισμό." αναφέρουν στο κείμενό τους.

Page: /

Όλες οι υπογραφές:

Το κείμενο της πλατφόρμας
NEWS 24/7
Το κείμενο της πλατφόρμας
NEWS 24/7
Το κείμενο της πλατφόρμας
NEWS 24/7

Η «Γέφυρα», μετά τη σημερινή παρουσίαση του κειμένου και των υπογραφών, θα πραγματοποιήσει νέες εκδηλώσεις, ενώ στη σημερινή συνέντευξη δεν θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός, αλλά υπουργοί της κυβέρνησης και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

SHARE: