Το λάθος με την ταυτότητα, η γραβάτα που δεν ήταν λαμέ και η γίδα του Καμμένου

Διαδικασία της δευτερολογίας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση
Διαδικασία της δευτερολογίας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση EUROKINISSI

Την ταυτότητα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ δανείστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να αποδείξει ότι ο Μητσοτάκης εσφαλμένα ανέφερε τη nationality ως εθνικότητα όταν μιλούσε για το Σκοπιανό. Ο πρόεδρος της ΝΔ μπέρδεψε τη γραβάτα του Τσίπρα, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκλεψε ένα ανέκδοτο του μακαριστού Χριστόδουλου

Η ταυτότητα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που δανείστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να αποδείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εσφαλμένα ανέφερε τη nationality ως εθνικότητα όταν μιλούσε για το Σκοπιανό, η αναφορά του προέδρου της ΝΔ στη γραβάτα που φόρεσε ο πρωθυπουργός μετά τη συμφωνία για το χρέος και το ανέκδοτο του μακαριστού Χριστόδουλου που επικαλέστηκε ο προεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα που συζητήθηκαν στο περιθώριο της προ ημερησίας στη Βουλή για την οικονομία.

"Nationality ειναι η εθνότητα, το citizenship είναι η ιθαγένεια. Δεν διαβάσατε τη συμφωνία, σας έφεραν γουρούνι στο σακί να το ψηφίσετε" υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης θέλοντας να κατακεραυνώσει το ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ.Τσίπρας "έκλεψε" μία ταυτότητα για να αποδείξει ότι δεν ισχύει: " Ο Μητσοτάκης λέει ότι η nationality σημαίνει εθνότητα όχι ιθαγένεια. Βγάλτε όλοι τις ταυτότητες σας. Εχω εδώ μία του 2007 -μου την έδωσε ένας συνάδελφος δεν την είχα εγώ μαζί- και το 2007 δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αναγράφεται ελληνική ιθαγένεια, hellenic nationality".

ADVERTISING

Στην πρωτολογία του ο κ.Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στη γραβάτα που έβαλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο σχολιάζοντας "με φιέστες και λαμέ γραβάτες δε λύνεται το χρέος". Ο πρωθυπουργός αντέδρασε όμως όχι για το χρέος αλλα για τη γραβάτα. Διαμαρτυρήθηκε ειδικότερα ότι δεν ήταν λαμέ. "Μάτ έστω" απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένοντας στην κριτική του.

Τον μακαριστό Χριστόδουλο θέλησε να επικαλεστεί ο κ.Καμμένος και συγκεκριμένα το ανέκδοτο που είχε πει για έναν άνθρωπο ο οποίος ζήτησε από το θεό όχι να γίνει εκείνος πλούσιος αλλά να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Αντί για κατσίκα είπε για γίδα, για να κατηγορήσει τον κ.Μητσοτάκη ότι ζητά να μην ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων για να ψοφήσει η γίδα της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Καμμένος
SHARE:

24Media Network