Το Μαξίμου ετοιμάζεται για πρόταση μομφής και απειλεί Ράμμο

Το Μαξίμου ετοιμάζεται για πρόταση μομφής και απειλεί Ράμμο
Βουλή ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Την απάντηση σε περίπτωση πρότασης μομφής απο το ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τα απειλητικά μηνύματα Γεραπετρίτη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Καλοδεχούμενη μία πρόταση μομφής από το ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές, διαμηνύει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα συσπειρωθεί εκ των πραγμάτων η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Εν μέσω σεναρίων πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (σενάρια τα οποία πάντως δεν επιβεβαίωνε επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου), ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης πέταξε το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα εξαπέλυσε απειλές κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Ειδικότερα μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αυτή είναι “καλοδεχούμενη” και θα τον “ευγνωμονούμε” καθώς όπως είπε θα δοθεί ευκαιρία να “συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες”.

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε επίσης με εμφανή ενόχληση: “Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα”.

Υποστήριξε μάλιστα ότι “ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν τις εκλογές”.

Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι “υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις”, προσθέτοντας πως εάν ο κ. “Ράμμος είχε διαπιστώσεις ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό”.

Καταλήγοντας μάλιστα είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ πάντως απάντησε στη συνέχεια στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πως η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα. Ένα αίτημα που, όπως αναφέρει ο κ. Ράμμος, ουδέποτε έγινε από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειωτέον ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα δώσει και την πρώτη απάντηση της κυβέρνησης στον κ.Τσίπρα που αναμένεται να παρέμβει μετά τη μία το μεσημέρι στη Βούλη, ενώ ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί κανονικά την περιοδεία του στην Κρήτη, αναμένεται να τοποθετηθεί για το θέμα στην ομιλία του σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις επτά το βράδυ, στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα