Το Μαξίμου καλύπτει τον Τσακαλώτο

Το Μαξίμου καλύπτει τον Τσακαλώτο

Για άλλη μια φορά οι διατυπώσεις που χρησιμοποιεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σχέση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και με κορυφαία στελέχη του Μαξίμου προκάλεσαν νέο γύρο συζητήσεων

Συζητήσεις έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά η «διαφορά φάσης» ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να επιλέγει από το βήμα της Βουλής να κρατά εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους.

Στην ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι απέφυγε να χρησιμοποιήσει το μότο της κυβέρνησης «ούτε ένα ευρώ λιτότητα» γεγονός που κατά πολλούς έδειξε πως κράτα απόσταση από τη ρητορική που χρησιμοποιείται στην Ηρώδου Αττικού. «Δεν λέμε πως τελείωσε η λιτότητα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως αλλάζει η ατζέντα. Το πλαίσιο είναι υφεσιακό και ασφυκτικό», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών προκαλώντας εύλογες συζητήσεις.

«Οι ειδήσεις περί δήθεν διαφωνίας Τσίπρα – Τσακαλώτου είναι τόσο αξιόπιστες όσο και εκείνοι που τις διαδίδουν», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο twiter που με δεύτερη ανάρτησή του έδειξε ως υποκινητή των συγκεκριμένων φημών τη ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία στήνει δημοσιεύματα και στη συνέχεια σπεύδει να σχολιάσει: Συμφωνία Αλήθειας».

Είναι γεγονός, ωστόσο πως ακόμα και βουλευτές, οι οποίοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, τόνιζαν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει κάτι να πει αυτή τη στιγμή και επιλέγει να μην ανοίγει τα χαρτιά του. Αναγνώριζαν πως ο υπουργός των Οικονομικών δεν απαντά σε βασικά ερωτήματά τους σε σχέση με τη συμφωνία θεωρώντας, ωστόσο πως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό σε αυτή τη φάση. Η ανησυχία, παρ’ όλα αυτά ήταν έκδηλη σε αρκετούς από αυτούς. Η  διαφορά στη ρητορική που υπάρχει με το Μαξίμου έχει προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, όμως να υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ουσίας και καμία διάσταση απόψεων.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν επικεντρωθεί από χθες στις συζητήσεις που γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τις διαθέσεις τους. «Ολοκληρωμένη εικόνα μπορεί να υπάρχει μόνο όταν τελειώσει αυτός ο πρώτος κύκλος συζητήσεων», εξηγούσε κυβερνητικό στέλεχος στο NEWS 247 καλύπτοντας και εκείνο τον υπουργό Οικονομικών για το γεγονός ότι έχει επιλέξει να μην θριαμβολογεί και να διατηρεί πιο χαμηλό προφίλ και από την ίδια την κυβέρνηση.

Σε αυτό το κλίμα βρίσκονται και αρκετοί βουλευτές οι οποίοι ήδη πιέζονται από τους ψηφοφόρους τους για το μείγμα το μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή. Απορίες στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας υπήρχαν χθες ακόμα και για το αν τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση θα τελούν υπό αίρεση από τους δανειστές σε σχέση με τα πλεονάσματα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι σχετικές διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα