Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να δηλώνει ότι παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση σε διάλογο με τις δυνάμεις του χώρου και το βλέμμα σε ενδεχόμενα προβλήματα στη συγκυβέρνηση

Ως το πρώτο βήμα της επανένωσης, ανανέωσης και διεύρυνσης στο χώρο της κεντροαριστεράς θεωρεί η Χαριλάου Τρικούπη την εκλογική επίδοση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ετοιμάζεται για το δεύτερο, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ισχυρού τρίτου πόλου και με το βλέμμα σε ενδεχόμενες εξελίξεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν ότι η πρόσκληση σε διάλογο, με βάση προγραμματικές συμφωνίες και με αναφορά στις αρχές και αξίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, παραμένει ανοιχτή και διαρκής και σηματοδοτεί τις εξελίξεις του χώρου- αν και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ήδη δηλώσει ότι το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί.

Τα πράγματα στο χώρο από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι την κεντροαριστερά περιπλέκει η εκτίμηση ότι ενδεχομένως ο Αλέξης Τσίπρας να μην μπορέσει να στηριχθεί επί μακρόν στους Ανεξάρτητους Έλληνες (αν και ο Πάνος Καμμένος είναι ένας ιδανικός εταίρος για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν έχει θέσει προγραμματικούς όρους, όπως θα έθετε ενδεχομένως η Φώφη Γεννηματά ή ο Σταύρος Θεοδωράκης) και να αναγκαστεί να προσφύγει σε ΠΑΣΟΚ ή και Ποτάμι.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι πηγες της Χαριλάου Τρικούπη κατηγορούν τον κ.Τσίπρα ότι κατέφυγε για άλλη μία φορά σε εσωκομματικές ισορροπίες, ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε διαφορετικές κυβερνητικές θέσεις και επιστροφή στα φθαρμένα και παλιά υλικά. Χαρακτηρίζουν κραυγαλέο λάθος την επιλογή συνεργασίας με τον κ.Καμμένο και διαψεύδουν εκ νέου κατηγορηματικά ότι υπήρξε πρόταση συνεργασίας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι παράλληλα με την “εποικοδομητική αντιπολίτευση” που θα ασκεί το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες. Αυτό την ώρα που το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα φέρεται να έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση Τσίπρα, ο οποίος προεκλογικά τόνιζε τη στήριξη που είχαν προσφέρει οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στη διαπραγμάτευση, ενώ προ τεσσάρων ημερών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.

Αύριο Δευτέρα η κ.Γεννηματά συγκαλεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με συμμετοχή και των κεντρικών πολιτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, και των Κινήσεων Πολιτών, όπου θα μιλήσει για την πολιτική συγκυρία μετά τις εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεδριάσει επίσης στην Βουλή, την Πέμπτη 1/10, ημέρα της ορκωμοσίας των βουλευτών.

Την Τετάρτη 7/10 θα συνεδριάσει το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, με την συμμετοχή των βουλευτών και του Πολιτικού Συμβουλίου και την Κυριακή 11/10 θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network