Το πείραγμα Τσίπρα σε Μπαλαούρα: Εσύ φταις που χρεοκόπησε η χώρα

Το πείραγμα Τσίπρα σε Μπαλαούρα: Εσύ φταις που χρεοκόπησε η χώρα
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός συνάντησε φεύγοντας από τη συνεδρίαση της ΚΕ το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά λάθος είχε πάρει τη 13η σύνταξη και αστειεύτηκε μαζί του

Ο Μάκης Μπαλαούρας του ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει πρόσφατα είδηση, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατά λάθος του είχε καταβληθεί η 13η σύνταξη παρότι προφανώς δεν είναι χαμηλοσυνταξιούχος.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν έφευγε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αστειευόμενος βρήκε το βουλευτή Ηλείας και του είπε:

“Μπαλαούρα να δώσεις τα λεφτά πίσω γρήγορα! Εσύ φταις που χρεοκόπησε η χώρα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβεβαιώσει ότι του   κατεβλήθη το επίδομα της 13ης σύνταξης, ωστόσο όταν είδε πως τα χρήματα είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό του, τα επέστρεψε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλαούρας είχε δηλώσει: “Η καταβολή του επιδόματος έγινε αυτόματα σε τραπεζικό λογαριασμό, επειδή η σύνταξή μου είναι κάτω από 800 ευρώ. Ωστόσο, όταν το διαπίστωσα, επέστρεψα αμέσως τα 300 ευρώ που είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό μου”.

Πρόσθεσε πως διέθεσε τα 300 ευρώ της “13ης σύνταξης” του στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της ΤτΕ και στο απεργιακό ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, είχε μεν ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης, καθώς ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση, πλην όμως λάμβανε ένα μικρό επίδομα -ως παράπλευρο των συντάξιμων αποδοχών, δηλαδή επικουρικό- που η καταβολή του δεν μπορούσε να ανασταλεί.

Έτσι, το “σύστημα” που δημιουργήθηκε για να δοθεί το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 800 ευρώ, εντόπισε και το συγκεκριμένο ποσό του “δικαιούχου”, ο οποίος όμως κατά τ’ άλλα εισπράττει μηνιαίως και τα 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.

Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα  που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα της 13ης σύνταξης διαβάζει τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, και δεν “βλέπει” ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης.

Αιτία ήταν η βιασύνη να μοιραστεί το ποσό του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους πριν κλείσει ο χρόνος, ώστε να εγγραφεί στις δαπάνες του 2016: Καταβλήθηκε και σε κάποιους που καθόλου δεν την είχαν ανάγκη, όπως βουλευτές, διότι ο έλεγχος είχε παραπεμφθεί για αργότερα. Πλέον και μετά την παραδοχή Μπαλαούρα, το υπουργείο Εργασίας έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και τώρα ελέγχει τα στοιχεία, ώστε να επιστραφούν τα ποσά από τους… προνομιούχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα