Το Πέραμα επισκέφθηκε η Γεροβασίλη- Μήνυμα στην ακροδεξιά

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη EUROKINISSI

Δεν θα επιτρέψουμε φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, διεμήνυσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στη γειτονιά όπου φασίστες επιτέθηκαν πρόσφατα σε 28χρονο που πήγαινε σε συναυλία στη μνήμη του Φύσσα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τα ακροδεξιά στοιχεία που τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει για μια ακόμα φορά αισθητή την βίαιη παρουσία τους, με επιθέσεις σε διάφορα σημεία και στόχους, οτι η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία «δεν θα επιτρέψουν φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις» και θα αντιστρέψουν άμεσα το κλίμα, έστειλε σήμερα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε μια συμβολική επίσκεψη στο Πέραμα.

Η κ. Γεροβασίλη, επέλεξε ως πρώτη επίσκεψη της εκτός υπουργείου την συγκεκριμένη συνοικία και συνοδευόταν απο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση φασιστών εναντίον 28χρονου, που πήγαινε σε συναυλία μνήμης του Παύλου Φύσσα, για να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις φασιστικές δράσεις.

ADVERTISING

«Δεν θέλουμε μία κοινωνία με φοβισμένους πολίτες. Θέλουμε ο πολίτης να αισθανθεί ασφαλής και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε φασιστικές επιθέσεις, ρατσιστικές επιθέσεις και διάφορα περιστατικά τα οποία τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να σημαδεύουν την περιοχή. Δεν θα αφήσουμε αυτή την εικόνα να επικρατήσει, θα την αντιστρέψουμε», τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι όλοι «είμαστε ενωμένοι σε αυτή την κατεύθυνση, άνθρωποι και φορείς του δημοκρατικού τόξου...». Και υπογράμμισε:

«Είχαμε πρόσφατα την επίθεση των φασιστών στον νεαρό που πήγαινε στη συναυλία την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Είχαμε πριν από δυο-τρεις μέρες επίθεση από τους Χρυσαυγίτες στον βουλευτή στην Καλαμάτα. Πριν λίγες μέρες είχαμε επίθεση στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας τον κύριο Καλαντζή. Έχουμε επιθέσεις σε μετανάστες και επιθέσεις σε αδύναμους, με φασιστικό τρόπο, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες αλλά και να επικρατήσουν. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί».

Η υπουργός μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον γ. γραμματέα, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, ενώ συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αστυνομίας και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το θέμα που συζητήθηκε κατα κύριο λόγο ήταν οι επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων στην περιοχή, αλλά τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως αυτό της Πολιτικής Προστασίας και της γενικότερης αστυνόμευσης.

Μετά την σύσκεψη η κ. Γεροβασίλη, εκτός των άλλων, επεσήμανε οτι το Πέραμα είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα και χαρακτηριστικά, όσον αφορά και τα ζητήματα της προστασίας του πολίτη, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε οτι συμφώνησαν όλοι πως «θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε, όλα όσα μπορούμε να κάνουμε, ούτως ώστε αυτό που λέμε προστασία του πολίτη να έχει πραγματικό περιεχόμενο».

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, απο την πλευρά του, είπε οτι απο τον Οκτώβριο, μπαίνει σε εφαρμογή ένα γενικότερο σχέδιο αστυνόμευσης, που προβλέπει πολύ περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο και τόνισε οτι το Πέραμα θα δει άμεσα αποτερέσματα, ενώ ανέφερε οτι ήδη, απο τον Αύγουστο που στο Πέραμα ξεκίνησαν πιο πυκνές περιπολίες, παρατηρείται μείωση στα διάφορα αδικήματα στο δρόμο.

Επίσης, απο 1/1/2019, που αίρεται ο περιορισμός που υπήρχε απο τα μνημόνια, για την ενοικίαση κρατικών κτηρίων, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος σε άλλο κτήριο, για την πιο αποτελεσματική και σωστή λειτουργία του, καθώς αυτό που στεγάζεται αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα.

Ο δήμαρχος κ. Λαγουδάκης, έθεσε και το θέμα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς το Πέραμα έχει τα καύσιμα και την επισκευαστική ζώνη μέσα στον αστικο ιστό, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους και ζήτησε να γίνουν άμεσα ασκήσεις για την αντιμετώπιση καταστροφών σε πραγματικές συνθήκες, καθώς και να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της περιοχής.

Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη έγινε ένας χρήσιμος διάλογος, σε συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια, τα Σώματα Ασφαλείας και την Πυροσβεστική για τα περαιτέρω βήματα.

Σημειώνεται ότι πριν απο την σύσκεψη η Υπουργός επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συνομίλησε με τους επικεφαλής και το προσωπικλό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση Χρυσαυγιτών στο Πέραμα

SHARE:

24Media Network