Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν

Με βουλευτές που εκλέγονται στην Μακεδονία συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της 82ης ΔΕΘ. Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Με βουλευτές που εκλέγονται στην Μακεδονία συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της 82ης ΔΕΘ. Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αναμένονται και σχετικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ μετά την περίπου 45λεπτη συνάντησή τους

Για περίπου τρία τέταρτα είχαν την ευκαιρία να τα πουν δια ζώσης στην πρεσβευτική κατοικία της Γαλλικής πρεσβείας ο Εμμανουέλ Μακρόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Ακολούθησανι δηλώσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος κατά τη χτεσινή μέρα παρακολούθησε με τη σύζυγό του την ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Πνύκα ενώ παραβρέθηκε και στο δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική προεδρεία της Δημοκρατίας:

«Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.

Μιλήσαμε αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης.

Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και  μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. 

Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα.

Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές.

Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας.

Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους. 

Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον.

Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή  ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατά τη χτεσινή μέρα χαρακτήρισε «καλό σύμμαχο της χώρας» τον Εμμανουέλ Μακρόν και είχε σημειώσει ότι «η χώρα μας είναι παραδοσιακός και διαχρονικός σύμμαχος της Γαλλίας και προσβλέπουμε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία», ενώ αναφερόμενος στην παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας Γάλλων επιχειρηματιών που συνοδεύουν το Γάλλο πρόεδρο, ο κ. Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως οτιδήποτε «ενισχύει την οικονομία της χώρας είναι καλοδεχούμενο».

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει προσωπική επαφή από την άνοιξη του 2016 όταν ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας ήταν υπουργός οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ και είχαν συναντηθεί στο Παρίσι το Μάιο του 2016 διαπιστώνοντας κοινά σημεία στην μεταρρυθμιστική ατζέντα που πρεσβεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης σε Μακρόν: Υποστηρίζουμε έμπρακτα τις ελληνογαλλικές σχέσεις

Βras de fer Μητσοτάκη - Τσίπρα για την 'υγιή επιχειρηματικότητα'

SHARE: