Το ΥΠΕΞ καταδικάζει το βανδαλισμό μνημείου Καβαλιωτών Εβραίων

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει το βανδαλισμό μνημείου Καβαλιωτών Εβραίων

Άγνωστος ή άγνωστοι κατέστρεψαν με σφυρί την μπροστινή όψη του μνημείου για τους Εβραίους της Καβάλας που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

Το βανδαλισμό που διεπράχθη από αγνώστους την Τετάρτη στην Καβάλα, εις βάρος του μνημείου των Καβαλιωτών εβραϊκής καταγωγής που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταδικάζει απερίφραστα το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει, πως παρόμοια κρούσματα βανδαλισμού μνημείων, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας απορρίπτονται διαρρήδην από την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει αποδείξει ότι σέβεται και τιμά την ιστορία και τη δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων.

Η δήλωση της ΝΔ

Παράλληλα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον βανδαλισμό του μνημείου: «Τον αποτροπιασμό και την καταδίκη του κάθε Έλληνα προκαλεί ο βανδαλισμός του μνημείου των Καβαλιωτών Εβραϊκής καταγωγής που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το μίσος, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός είναι ξένα με τις αρχές, τις αξίες και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Όσοι καταφεύγουν σε αυτά προσβάλλουν βάναυσα πρώτα απ’ όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες».

ADVERTISING

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network