Τον Μάρτιο παρουσιάζεται στον στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κασσελάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης
Στέφανος Κασσελάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης Aris Oikonomou / SOOC

Για 20 ημέρες θα υπηρετήσει στον Στρατό Ξηράς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα στα μέσα Μαρτίου.

Τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να παρουσιαστεί για τη στρατιωτική θητεία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής του κόμματος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε δηλώσεις του (OPEN), ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί στο στρατόπεδο του Αυλώνα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.

«Ο πρόεδρος έχει αναβολή στράτευσης μέχρι το τέλος του 2023. Από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, λήγει η αναβολή αυτή και πρέπει να στρατευθεί. Η στράτευση, λοιπόν, προβλέπεται να γίνει με την κληρουχία του Μαρτίου, η οποία είναι γύρω στις 15 του μήνα. Εκείνος έχει δικαίωμα, επειδή η ηλικία του ξεπερνά τα 35 έτη, να διαλέξει και να ζητήσει μια ημερομηνία λίγο νωρίτερα από την ένταξη στην κληρουχία» τόνισε αρχικά ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε:

«Επειδή μπαίνουν στη μέση και τα κομματικά θέματα, όπως αυτό του συνεδρίου, ενδέχεται να χρειαστεί μια διαφοροποίηση δύο – τριών ημερών, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί εκείνο το διάστημα».

Ερωτηθείς σε ποιο Σώμα θα παρουσιαστεί ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε πως προβλέπεται οι εξ αναβολής να υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς, στο στρατόπεδο του Αυλώνα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η διάρκεια της θητείας του Στέφανου Κασσελάκη -«παρότι ο ίδιος θέλει να υπηρετήσει για περισσότερο χρόνο»- θα είναι 15-20 μέρες, ενώ την υπόλοιπη θητεία του θα την εξαγοράσει.

Οι δηλώσεις Κασσελάκη για τη στρατιωτική θητεία

Θυμίζουμε όσα έχει τονίσει κατά καιρούς για τη στρατιωτική θητεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό και πολύ καλές απολαβές. Για τη δεύτερη γραμμή και για όλον το συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα με τον πιο παραγωγικό τρόπο.

Η θητεία θα γίνει σε συνεννόηση με την κοινωνία. Ο σκοπός είναι να μην χάνει ένας νέος 9 μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά, μη παραγωγική. Η κοινωνική θητεία πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Ο χρόνος που ξοδεύει ένας ενήλικας όταν μπαίνει στην θητεία του πρέπει να είναι παραγωγικός. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα