Τον Παυλόπουλο επισκέπτεται ο Μητσοτάκης για τις τηλεοπτικές άδειες

Τον Παυλόπουλο επισκέπτεται ο Μητσοτάκης για τις τηλεοπτικές άδειες
Meeting between the President of Greece Prokopis Pavlopoulos and the Leader of New Democracy Kyriakos Mitsotakis, in Athens, on Feb. 24 2016 / , , 24 2016. SOOC

Αρνητική εμφανίζεται η ΝΔ σχετικά με την νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη μεταβατική ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου

Αποφασισμένος να κλιμακώσει πολιτικά τις επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να κόψει κάθε γέφυρα συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα αν η συζήτηση για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν γίνει από μηδενική βάση και με την πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά στον απόηχο και της απόφασης του ΣτΕ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα το μεσημέρι επισκέπτεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις και τη στάση της ΝΔ στο νέο πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται μετά και το «πολιτικό Βατερλό» όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ.

Διόλου τυχαία ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τη Δευτέρα και για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους καθώς την ίδια στιγμή έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση ότι θα καταθέσει στη βουλή την νομοθετική πρόταση για μια μεταβατική ρύθμιση από το προηγούμενο στο νέο τηλεοπτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Πειραιώς, με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα όσα έχουν πει τα κυβερνητικά στελέχη για το περιεχόμενο αυτής της νομοθετικής παρέμβασης, κλείνει προς την απόρριψη αυτού του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα δύσκολα θα μπορούσε να συμφωνήσει η ΝΔ και στη συγκρότηση του ΕΣΡ ειδικά αν η κυβέρνηση θα επιδιώξει να το χρησιμοποιήσει ως ομπρέλα ενός νέου διαγωνισμού που θα γίνει με τους ίδιους κανόνες που προβλέπονται από τις υπόλοιπες διατάξεις του νόμου Παππά.

Ορισμένοι δε στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν επιφυλάξεις κατά πόσο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη πραγματικά να συγκροτήσει ένα αξιόπιστης σύνθεσης ΕΣΡ και λένε χαρακτηριστικά με μια δόση ειρωνείας ότι «η ΝΔ θα συναινέσει για το ΕΣΡ αν η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει 9 ανθρώπους μη κομματικούς. Αν είναι ο Καρανίκας και η ξαδέρφη του, δεν πρόκειται να πούμε ναι».Ναι υπό όρους στη συγκρότηση του ΕΣΡ δήλωσε άλλωστε και στο News247 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα