Τόσκας: H ομάδα ΔΕΛΤΑ λειτουργούσε σαν τους αναρχικούς

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας EUROKINISSI

"Η ομάδα ΔΕΛΤΑ ήταν αποτελεσματική" αντέτεινε η Εύη Χριστοφιλοπούλου της ΔΗ.ΣΥ. Οξύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή για την ομάδα Ρουβίκωνας και την εγκληματικότητα.

Σκληρή γλώσσα για τις βάναυσες μεθόδους της καταργηθείσας ομάδας ΔΕΛΤΑ χρησιμοποίησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επανιδρυθεί ένα σώμα αστυνόμευσης που λειτουργούσε έξω από κάθε κανόνα.

«Έπραττε με τρόπο ανάλογο με αναρχικούς και όχι με κανόνες κράτους» είπε ο κ. Τόσκας αναφερόμενος στη ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης που κατηγορήθηκε για περιστατικά ακραίας καταστολής και βάρβαρες επιθέσεις κατά διαδηλωτών. «Μην παρασύρεστε επειδή την ίδρυσε ο Χρυσοχοΐδης» πρόσθεσε απευθυνόμενος στη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου και την κάλεσε να επανεξετάσει της θέση της για επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. «Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είχε ξεφύγει από σκοπό της, έπραττε έξω από κάθε κανόνα» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας. Από την πλευρά της η κυρία Χριστοφιλοπούλου ζήτησε ανασυγκρότηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ δηλώνοντας ότι «ήταν αποτελεσματική».

ADVERTISING

Συλλήψεις 123 ατόμων και 58 δικογραφίες για τον Ρουβίκωνα

Ο κ. Τόσκας ήρθε, όμως, σε αντιπαράθεση για το ζήτημα της αστυνόμευσης στα Εξάρχεια και της δράσης των αναρχικών και με τον βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χαϊδεύει τους Ρουβίκωνες». Απαντώντας ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε ότι έχουν σχηματιστεί 58 δικογραφίες για τον Ρουβίκωνα και έχουν γίνει συλλήψεις 123 ατόμων. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα στα Εξάρχεια και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν είχαν κάνει τίποτε για την αντιμετώπιση τους. Ανταπαντώντας ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά ήδη 3,5 χρόνια και κατήγγειλε ότι η κατάσταση «έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

SHARE:

24Media Network