Τρ. Αλεξιάδης: ‘Για ένα τμήμα του πληθυσμού υπάρχει υπερφορολόγηση’

Τρ. Αλεξιάδης: ‘Για ένα τμήμα του πληθυσμού υπάρχει υπερφορολόγηση’

'Από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, το κράτος χάνει 15 δισ. ευρώ' τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Διαψεύδει μέσω του Ραδιοφώνου 24/7  ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει φόρους 1,9 δισ ευρώ και ξεκαθάρισε οι νέοι φόροι είναι 951 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε ότι για ένα τμήμα του πληθυσμού υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά όταν τελειώσει το πρόγραμμα, θα δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος, ώστε να γίνουν κοινωνικές πολιτικές και κοινωνικής προστασίας.

Τόνισε ότι πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς, επισημαίνοντας ότι από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, το κράτος χάνει 15 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε και όσους μιλούν για υπερφορολόγηση «αλλά δεν μιλούν για όσους φοροδιαφεύγουν μέσα από offshore εταιρίες». Υπογράμμισε ότι αυτοί που κάνουν κριτική, δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν η κυβέρνηση ακολουθούσε τη δική τους συνταγή.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες με αφορμή και τον νέο φορέα της Kεντροαριστεράς, είπε ότι στην Ελλάδα διαμορφώνονται δύο πόλοι. Η κεντροδεξιά, που είναι η ΝΔ και η οποία ενθυλακώνει και ακροδεξιές φωνές και η κεντροαριστερή παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα