Τσακαλώτος στο News 24/7: Αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη έναρξης σοβαρού διαλόγου για την επόμενη μέρα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος AP

"…Με την συμμετοχή όλων των πλευρών". Τι προτείνει ο υπουργός Οικονομικών να συζητηθεί, σε μια δήλωση - πλατφόρμα.

Την ανάγκη διαλόγου για την επόμενη ημέρα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της χώρας επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με αποκλειστική δήλωση-πλατφόρμα στο Νews 24/7 με αφορμή την ιδιαίτερα επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές με το 10ετές ομόλογο.

«Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, ενώ επισημαίνει: «. Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη».

ADVERTISING

Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης  υπογραμμίζοντας ότι «Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έκδοση 10ετούς ομολόγου πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές».

Η δήλωση του υπουργού στο News 24/7 έχει ως εξής:

«Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έκδοση 10ετούς ομολόγου πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση. Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από το 10ετές ομόλογο - Στο 3,9% το επιτόκιο

Βήματα σύγκλισης έκαναν Στουρνάρας-Τσακαλώτος για τα κόκκινα δάνεια

Τσακαλώτος: Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου

Να ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο και με δύο - τρεις κορυφαίους υπουργούς

SHARE:

24Media Network