news 24/7

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τσακαλώτος: Εμείς δε βλέπουμε ορδές μεταναστών, βλέπουμε τη Φατμέ

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στο μεταναστευτικό τάσσεται με τον Ορμπάν και τους αντιευρωπαϊστές, καθώς και ότι στην ομιλία του δεν είπε λέξη για το χρέος. "Με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου έχουμε ένα καθαρό διάδρομο 15 ετών, κανείς δεν το αμφισβητεί" τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Η ΝΔ δεν ξέρει ούτε να κερδίζει, ούτε να χάνει

Ο υπουργός Οικονομικών "σηκώνει το γάντι" με αποκλειστική δήλωση στο News247.gr και απαντά με ένα καυστικό σχόλιο στη ΝΔ, μετά την κριτική της Πειραιώς στην απόφαση του Eurogroup και στην συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θα βγούμε με αυτοπεποίθηση στις αγορές

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θα βγούμε με αυτοπεποίθηση στις αγορές

"Όχι ανάπτυξη για λίγους. Θα συμμετέχουν όλες και όλοι. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος του Eurogroup. Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς μέρους των δανείων του ΔΝΤ από το μαξιλαράκι ρευστότητας, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Χουλιαράκης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος στην Die Zeit: Χρειάζεται βιώσιμη λύση για το χρέος και όχι λύση "ολίγον έγκυος"

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμης λύσης αντί ημιμέτρων για το ελληνικό χρέος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ένα τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων σε πάρα πολλούς τομείς.

O υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τους βουλευτές των ΑΝΕΛ ενημερώνει αύριο ο Τσακαλώτος για το πολυνομοσχέδιο

Την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει μετά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της ΚΟ του κυβερνητικού εταίρου

O Ευκλείδης Τσακαλώτος στο βήμα της Βουλής

Τσακαλώτος: Το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με εμάς ή τη ΝΔ για τα εργασιακά και το δημόσιο;

Ο υπουργός Οικονομικών εκτός από τη ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο κατηγόρησε ότι δεν ξέρει τι πιστεύει. "Μας λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο, στο οποίο εκείνοι την έβαλαν;" αναρωτήθηκε.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: "Μπορεί να έχουμε και τρεις ή τέσσερις αξιολογήσεις το χρόνο"

Παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην μεταμνημονιακή φάση, δηλαδή τρείς ή τέσσερις φορές το χρόνο, "βλέπει" ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του που δημοσιεύουν οι Financial Times.

Φωτογραφία αρχείου- Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Καμία υποχώρηση στην αύξηση του κατώτατου μισθού

Στο Βερολίνο για το χρέος με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον ο Τσακαλώτος, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους θεσμούς για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. "Η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση είναι κάτι που προβλέπεται από την νομοθεσία", αναφέρουν πηγές του οικονομικού επιτελείου

Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Deutsche Welle: Ο Σολτς θέλει λύση στο θέμα του χρέους

Το γερμανικό πρακτορείο μεταδίδει για την αυριανή συνάντηση Τσακαλώτου στο Βερολίνο με το νέο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, για την οποία τηρείται μυστικότητα καθώς σχετίζεται με την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Το ζήτημα όμως είναι τι θα πουν και οι Χριστιανοκοινωνιστές

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Χρέος και επόμενη μέρα στο ραντεβού Τσακαλώτου - Σολτς

Στο Βερολίνο αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. Στο επίκεντρο των συνομιλιών το χρέος και η επόμενη μέρα

Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, Μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, Μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Τσακαλώτος στο Bloomberg: Έως τέλος Απριλίου παρουσιάζουμε το δικό μας στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης

Το σχέδιο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση, θα δίνει τις βασικές προτεραιότητες, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τσακαλώτος: Ο Μακρόν έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την μεταρρύθμιση της Ευρώπης

«Μια αναπτυξιακή ατζέντα που δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το δημοκρατικό και κοινωνικό έλλειμμα της Ευρώπης δεν ανακόπτει την παλίρροια του λαϊκισμού», γράφει ο Ευκλ. Τσακαλώτος στη "Le Monde"

Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Dec. 4, 2017. /          4 , 2017.

Τσακαλώτος: 'Αν δεν ολοκληρωθεί η δημοσιονομική ένωση, το φάντασμα του λαϊκισμού θα είναι πάντα παρόν'

Υπέρ της συνέχισης και της ολοκλήρωσης της δημοσιονομικής ένωσης εντός της ΕΕ μέσω της αμοιβαιοποίησης του χρέους και της θεσμοθέτησης ευρωομολόγων, τάσσεται σε άρθρο του στους Financial Times o υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Συζήτηση  και λήψη απόφασης, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης  και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τσακαλώτος σε Βενιζέλο: Αφού τα έκανες όλα καλά, γιατί είσαι τόσο αποτυχημένος πολιτικός;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε "αλαζόνα και ανεπίγνωστο" τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Έντονη αντιπαράθεση των δύο πολιτικών για την πορεία της οικονομίας και την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων και  Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τσακαλώτος: Οι φορολογικοί παράδεισοι πλήττουν και τις μεσαίες τάξεις

Προανήγγειλε ατομικό όριο 9.000 σε τραπεζικές καταθέσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Ξεκαθάρισε ότι το κοινωνικό μέρισμα ενισχύει και τη μεσαία τάξη και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «ζόρισε» τους μεσαίους