news 24/7

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Ο Τσακαλώτος απαντά στο CNBC για το αν θα πάρει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο Τσακαλώτος απαντά στο CNBC για το αν θα πάρει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο Ευκλείδης Τσκαλώτος με το γνωστό του ύφος, κλείνει κάθε ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ. "Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση" ανέφερε.

Ο Ε.Τσακαλώτος και η Κ.Λαγκάνρτ

CNBC: Ο Τσακαλώτος για επικεφαλής του ΔΝΤ

Ανάμεσα στους πιθανούς διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών το αμερικανικό CNBC - Ποιά είναι τα άλλα ονόματα που "παίζουν".

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Χατζηδάκης: Φοροελαφρύνσεις από το 2020 με περικοπές στις δαπάνες - Το 2019 μόνο η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σε ένα διαφορετικό debate ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης

Ευκλείδης Τσακαλώτος για Τσίπρα: Για πολλά ακόμη χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ευκλείδης Τσακαλώτος για Τσίπρα: Για πολλά ακόμη χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Οικονομικών και και υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, είπε ναι στην εθνική συνεννόηση για τη μείωση των πρωτογενών χωρίς περικοπές σε πόρων σε Παιδεία και Υγεία. Τι είπε για τον Στουρνάρα.

Λέσβος

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές "σώζουν" τον μειωμένο ΦΠΑ σε πέντε νησιά

Η απόφαση για νέα παράταση του καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές, αναμένεται να πάρει σήμερα το δρόμο για το ΦΕΚ.

O Eυκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Στις εκλογές να αποφασίσουμε για τη ζωή μας - ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ για τις ίσες αποστάσεις που κρατούν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι σε ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ "ο δικός σας και δικός μας κόσμος θα υποφέρει".

Ευ. Τσακαλώτος: Η Κομισιόν έχει άδικο για τα πλεονάσματα

Ευ. Τσακαλώτος: Η Κομισιόν έχει άδικο για τα πλεονάσματα

Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι αν μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξανά κυβέρνηση, οι αντιδράσεις από την Κομισιόν για τα θετικά μέτρα και την επίπτωση τους θα συνεχιστούν. Η κριτική του στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δήλωση Τσακαλώτου στο News 24/7: Στις εκλογές της Κυριακής τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ

"Αυτούς/ες που πανευρωπαϊκά έχουν θέσει την ανισότητα ως κυρίαρχο κοινωνικό ζήτημα; Ή αυτούς/ες που λένε ότι η ανισότητα είναι στα γονίδια των ανθρώπων;" τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη Τύπου

Τσακαλώτος: Η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου τον Σεπτέμβριο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Το μέτρο του αφορολόγητου θα προωθηθεί προς το τέλος του χρόνου όταν θα υπάρχει πιο καθαρή πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αυτά είναι όλα τα θετικά μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει αναμενόμενες τις αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας στο πακέτο θετικών μέτρων της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρει, η μακροοικονομική πολιτική δεν είναι ουδέτερη και προφανώς θα υπάρχουν αντιδράσεις από πολιτικές δυνάμεις κολλημένες στην πολιτική της λιτότητας. Αναλυτικά ποιες ελαφρύνσεις ισχύουν από σήμερα.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Επιβράβευση για όσους εξοφλούν εφάπαξ τους φόρους τους

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είπε ότι μπορεί να συνομιλεί μαζί του, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ, ότι "καταθέτει τροπολογίες για να είναι ακόμη πιο γενναιόδωροι, αλλά δεν μας λένε πόσο είναι το κόστος τους". Ακόμη, αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ για τον καφέ και τα ροφήματα στο ράφι, για τη μείωση του αφορολόγητου, αλλά και για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή

Τσακαλώτος: Η μείωση του ΦΠΑ θα ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών και την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης των βαρών των πολιτών εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ανάκαμψης της οικονομίας παρουσιάζοντας μία σειρά από δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν σημαντική βελτίωση από το 2015.

Στιγμιότυπο από τη συνέχιση της συζήτησης επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ο Μητσοτάκης "έχρισε" εσωκομματικό αντίπαλο του Τσίπρα τον Τσακαλώτο

Ζιζάνια στο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς γαλάζια στελέχη σχολίαζαν ότι δεν επέλεξε τυχαία να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον υπουργό Οικονομικών. Κάποιοι βουλευτές της ΝΔ επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο Τσίπρας μιλά στον ενικό στο Μητσοτάκη αλλά αποκαλεί κύριο τον Κουφοντίνα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Τσακαλώτος: Διανείμουμε το υπερπλεόνασμα με μόνιμα μέτρα

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, δεν σκοπεύει να «ανταλλάξει» την μείωση των στόχων των πλεονασμάτων με νεοφιλελεύθερα μέτρα, ενώ επέκρινε την στήριξη της ΝΔ στον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν τα μεσαία στρώματα από τον κ. Μητσοτάκη

Ο Υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο επιτέθηκε στον Κ.Μητσοτάκη λέγοντας "η μεσαία τάξη κάτω από νεοφιλελεύθερες πολιτικές συρρικνώνεται και ζορίζεται, δεν αυξάνονται οι μισθοί τους, χάνονται θέσεις εργασίας".

ΚΟΙΝΗ Σ.Τ. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΧΑΡΙΤΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΛΗΘΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τσακαλώτος: Να μην καταθέσει ο Μητσοτάκης την πρόταση μομφής

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος και πως αυτό που διαπίστωσε στην πρόσφατη περιοδεία του σε Ιωάννινα και Γρεβενά ήταν οι πολίτες που έλεγαν "δεν είμαστε τζαμπατζήδες, βοηθήστε μας να πληρώσουμε".

Τσακαλώτος: "Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για να πετύχουμε τη μείωση των φόρων"

Τσακαλώτος: "Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για να πετύχουμε τη μείωση των φόρων"

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη τρία χρόνια υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων, έχει αναδιαρθρώσει το χρέος και έχει ένα μαξιλάρι ρευστότητας που θωρακίζει την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια" δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος - Φωτογραφία αρχείου

Ξεδιπλώνεται το πακέτο των ελαφρύνσεων της κυβέρνησης

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου

"Έκλεισε" το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων

Στην τελική ευθεία προς τη Βουλή μπήκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις μετά την πολύωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Ελούντα της Κρήτης

Βγαίνει μπροστά ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τη συγκέντρωση στα Χανιά την Παρασκευή μιλάει Δευτέρα σε Ξάνθη και αμέσως μετά σε Γιάννενα. Τέλη της εβδομάδος ή-το πολύ- αρχές της επομένης η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το οικονομικό επιτελείο για την οριστικοποίηση των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: "Καταστρώνουμε συνολικό σχέδιο μόνιμων ελαφρύνσεων για την επόμενη 4ετια"

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, o Aλέξης Τσίπρας κάλεσε το οικονομικό επιτελείο στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Eurostat. Επί τάπητος το νέο πακέτο ελαφρύνσεων.

Φωτό αρχείου: Τσακαλώτος - Μητσοτάκης

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη: Φαντάζομαι ανοίγει στο Ριτζ του Λονδίνου τις πόρτες στα λαϊκά στρώματα

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Οικονομικών απαντά στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την συνέντευξή του στον Alpha και την αναφορά του ότι η ΝΔ είναι για όλους τους Έλληνες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Δένδιας

Κόντρα Τσακαλώτου - Δένδια για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Ο Ευ. Τσακαλώτος εξοργίστηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ του ζήτησε να περιμένει τον Μ. Βορίδη, ο οποίος ήταν … σε δίκη, προκειμένου να του απαντήσει - "Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει άλλη δουλειά" τόνισε οργισμένος ο Ευ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο Λουξεμβούργο

Σύντομα οι διαδικασίες για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Έρχεται η δόση των 973 εκατ. ευρώ

Για την πρόωρη αποπληρωμή των 3,7 δισ. στο ΔΝΤ, το υπουργείο Οικονομικών θα υποβάλλει αίτημα στον ESM ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα ζητήσει την εξόφληση μέρους των δανείων από την Ελλάδα μαζί με το ΔΝΤ. Μετά θα πρέπει να συμφωνήσει το Eurogroup και στη συνέχεια το αίτημα να περάσει και από τα εθνικά κοινοβούλια με πιο κρίσιμη την απόφαση του γερμανικού.

Τσακαλώτος και Λαγκάρντ

Συμμαχία θεσμών και Ελλάδας για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Η συμβιβαστική φόρμουλα

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση αλλά αντίθετα υποστηρίζει σταθερά την ελληνική πρωτοβουλία και ενεργεί ως μεσολαβητής εκ μέρους της Ελλάδας. Κρίσιμα τα ραντεβού Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον. Ποιοι διαφωνούν και πώς θα καμφθούν οι αντιρρήσεις.

Εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ

"Ναι" και από Λαγκάρντ για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, την πρόθεση της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή του λεγόμενου "ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ", εξέλιξη που ικανοποιεί το Ταμείο.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Τσακαλώτος: Θα συμφωνήσουν όλοι στην αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως τα οικονομικά επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ της αποπληρωμής του συγκεκριμένου χρέους. Τι είπε για αφορολόγητο και για το "μαξιλάρι" που θα βρει η επόμενη κυβέρνηση.