Τσακαλώτος: Η Καρυστιανού μού θυμίζει τη Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Διαβάζεται σε 2'
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI

Στον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού για τη δικαίωση των συγγενών των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η σύγκριση με την Έριν Μπρόκοβιτς.

Στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και στη δικαίωση που αναζητούν οι συγγενείς των θυμάτων στάθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού, τονίζοντας ότι “του θυμίζει τη Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς”.

Υπενθυμίζεται πως ότι, στην ταινία, η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται τη δις διαζευγμένη μητέρα τριών μικρών παιδιών, η οποία αψηφά τα εμπόδια και τα βάζει με μια μεγάλη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφελείας. Η νίκη της στο δικαστήριο-απίστευτη για τα δικαστικά χρονικά της Αμερικής- γίνεται ακόμα πιο γλυκιά, επειδή βοηθώντας τους συνανθρώπους της, με το ακλόνητο πάθος και την επιμονή της, η Έριν κατορθώνει τελικά να μεταμορφώσει τον ίδιο της τον εαυτό

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη σοβαρή ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το δυστύχημα στα Τέμπη.

“Επειδή η πολιτική σε κάποιες λίγες φορές μετατρέπεται σε ηθικό ζήτημα έχουνε για πρώτη φορά πραγματικό πρόβλημα”, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς υποστηρίζοντας ότι το κοινωνικό μπλοκ στο οποίο η κυβέρνηση θέλει να κυριαρχήσει δεν μπορεί να έχει ηγεμονία.

Ενώ συνεχίζοντας, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι “ένα χρόνο μετά από τα Τέμπη βλέπουμε ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν 20 χρόνια πριν όταν ο κ. Σημίτης άρχισε το εγχείρημα του εκσυγχρονισμού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα