Τσακαλώτος: Σήμερα είμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό από ό,τι 20 ημέρες πριν

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης απέδωσε την καθυστέρηση στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης στην έλλειψη τεχνογνωσίας που -όπως είπε- είναι λογικό να χαρακτηρίζει ένα κόμμα που γίνεται πρώτη φορά κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει δουλέψει σκληρά για το καλό σενάριο, να βρεθεί λύση ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτεικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε συνέδριο της "Ναυτεμπορικής" για την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι όσοι λένε ότι καθυστερήσαμε και ότι δεν είχαμε ολοκληρωμένες προτάσεις μπορεί να έχουν μία βάση αλήθειας. Είναι λογικό ένα κόμμα που γίνεται πρώτη φορά κυβέρνηση να έχει έλλειψη τεχνοκρατικής βοήθειας και τεχνογνωσίας.

Τόνισε όμως ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά και σημείωσε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού μεταξύ του παλιού και του καινούργιου, γιατί μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή δικαιούται να βλέπει με διαφορετικό τρόπο την συνέχεια.

"Εμείς έχουμε τηρήσει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, είμαστε σύμφωνοι για τους στόχους αλλά διαφωνούμε για τα μέσα, όμως μπορώ να σας πως ότι είμαστε πιο κοντά σήμερα σε έναν έντιμο συμβιβασμό από όσο θα μπορούσα να σας πω πριν από 20 ή 30 ημέρες" είπε ακόμη ο υπουργός.

SHARE: