Τσακαλώτος στο News 24/7: Αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη έναρξης σοβαρού διαλόγου για την επόμενη μέρα

Τσακαλώτος στο News 24/7: Αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη έναρξης σοβαρού διαλόγου για την επόμενη μέρα
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος AP

"…Με την συμμετοχή όλων των πλευρών". Τι προτείνει ο υπουργός Οικονομικών να συζητηθεί, σε μια δήλωση - πλατφόρμα.

Την ανάγκη διαλόγου για την επόμενη ημέρα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της χώρας επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με αποκλειστική δήλωση-πλατφόρμα στο Νews 24/7 με αφορμή την ιδιαίτερα επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές με το 10ετές ομόλογο.

«Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, ενώ επισημαίνει: «. Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη».

Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης  υπογραμμίζοντας ότι «Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έκδοση 10ετούς ομολόγου πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές».

Η δήλωση του υπουργού στο News 24/7 έχει ως εξής:

«Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έκδοση 10ετούς ομολόγου πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση. Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα