Τσακαλώτος: Υπάρχει συμφωνία για το στόχο αλλά διαφορά ως προς τα μέσα

Τσακαλώτος: Υπάρχει συμφωνία για το στόχο αλλά διαφορά ως προς τα μέσα

Ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει πως αν η τελική συμφωνία επιτρέπει στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της το επόμενο διάστημα, χτίζοντας σε αυτά που έχει ήδη πετύχει τόσο σύντομα

Την εκτίμηση ότι κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία διατυπώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή. Απευθύνει δε μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να αξιολογήσουν τη συμφωνία βλέποντας τη συνολική εικόνα και να μην χαθούν στις λεπτομέρειες, ή σε μία «λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους».

«Θεωρώ ότι έπειτα από εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, αν υπάρχει η πραγματική βούληση από την άλλη πλευρά θα φανεί ότι η συζήτηση έχει φτάσει σε ένα στάδιο που η συμφωνία είναι πολύ κοντά και στο προσεχές διάστημα θα κλείσει», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και σημειώνει ότι η όποια καθυστέρηση στην επίτευξη αυτού του συμβιβασμού έχει να κάνει με έναν και μόνο λόγο και αυτός είναι οι πολιτικές διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Ο κ. Τσακαλώτoς αναφέρει ότι ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα έλλειψης προτάσεων από την ελληνική πλευρά και προσθέτει ότι «υπάρχουν σημεία συμφωνίας με τους θεσμούς όπως πχ η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημεία όπου υπάρχει συμφωνία για το στόχο αλλά διαφορά ως προς τα μέσα-π.χ. πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και σημεία όπου υπάρχει πολιτική απόκλιση, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό».

«Νομίζω πως η αξιολόγηση της τελικής συμφωνίας από όλα τα μέρη -κυβέρνηση, κόμμα αλλά πρωτίστως από την κοινωνία- οφείλει να έχει ένα βασικό κριτήριο: Δεν πρέπει να χαθούμε στις λεπτομέρειες, ούτε σε μια λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους, αλλά να δούμε τη συνολική εικόνα», αναφέρει.

Ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει πως αν η τελική συμφωνία επιτρέπει στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της το επόμενο διάστημα, χτίζοντας σε αυτά που έχει ήδη πετύχει τόσο σύντομα -αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνηση της οικονομίας με τη ρύθμιση οφειλών, ενίσχυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της διαφάνειας πχ με τα νομοσχέδια για τις φυλακές και την ΕΡΤ- τότε το πρόσημο θα είναι θετικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας θα λάβει μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ του Πούτιν, το "ρωσικό Νταβός"

Το σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Spiegel: Οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφόρησαν για την φοροδιαφυγή. Αγνοούσαν τις αιτήσεις συνδρομής για ελέγχους

Τα άγρια παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα των τριαντάρηδων στην ομάδα διαπραγμάτευσης

Βίτσας: Αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία, είναι οι εταίροι μας

SHARE:

24Media Network