Τσαβούσογλου: Σύμμαχοι της Τουρκίας “κακομαθαίνουν” την Ελληνοκυπριακή πλευρά

Τσαβούσογλου: Σύμμαχοι της Τουρκίας “κακομαθαίνουν” την Ελληνοκυπριακή πλευρά
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Κάποιες χώρες - σύμμαχοι της Τουρκίας "κακομαθαίνουν" την Ε/κ πλευρά, ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου, ενώ κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Τον υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν κατηγόρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη για τη Γαλλία ότι βρίσκεται σε ένα “επικίνδυνο δρόμο”. Υποστήριξε ακόμη ότι κάποιες χώρες σύμμαχοι της Τουρκίας “κακομαθαίνουν την Ε/κ πλευρά “-όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία-και πως αυτό δεν συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως “βλέπουμε ότι ορισμένοι από τους συμμάχους μας ενίσχυσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους με την ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’, ειδικά στον τομέα της άμυνας. Από τη μια, ενώ απευθύνεται έκκληση για περιεκτική λύση στην Κύπρο, είναι μεγάλη αντίφαση από την άλλη να παραβλέπεται η ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί. Το να “κακομαθαίνεται η ‘Ε/κ διοίκηση” με τέτοια βήματα δεν συμβάλλει ούτε στην επίλυση του Κυπριακού ούτε και εξυπηρετεί την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτά τα βήματα ενθαρρύνουν μόνο την αδιάλλακτη στάση της Ε/κ πλευράς η οποία αποτελεί εμπόδιο για τη λύση ενώ ενισχύει την δική μας αποφασιστικότητα”, ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα