Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα “ασφαλές καταφύγιο” για Τούρκους εγκληματίες

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα “ασφαλές καταφύγιο” για Τούρκους εγκληματίες
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου Eurokinissi

Προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του - υποστηρίζει ότι η χώρα του παραμένει αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι "οι φυγάδες πραξικοπηματίες" θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα μετατράπηκε σε “ασφαλές καταφύγιο” για Τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί…», ισχυρίζεται προκλητικά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η χώρα του παραμένει αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι «οι φυγάδες πραξικοπηματίες» θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία.

Ισχυρίζεται ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν πρέπει να ερμηνευτεί μέσω κάποιας πολιτικής οπτικής, καθώς «η τουρκική Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα» και συμπληρώνει: «Δεν χρειάζεται να πούμε ότι αναμένουμε παρόμοια αμερόληπτη στάση από την ελληνική Δικαιοσύνη όσον αφορά τις υποθέσεις Τούρκων πολιτών».

Σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποιεί με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο τους Ελληνοκύπριους ότι «εάν πιστεύουν ακόμα ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν, κάνουν λάθος», ενώ παράλληλα ανακοινώνει ότι η χώρα του θα ξεκινήσει σύντομα δικές της δραστηριότητες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Προκλητικός είναι ο κ. Τσαβούσογλου και σε ό,τι αφορά με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, καθώς υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μέτρα αντιμετώπισής της και δηλώνει πως είναι σειρά της ΕΕ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της που προκύπτουν από τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου. «Εάν η Τουρκία διακόψει τις τεράστιες προσπάθειές της, το Αιγαίο θα γίνει για άλλη μια φορά διάδρομος παράνομων μεταναστών», προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα