Στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ο Έλληνας Πρέσβης – Προγραμματισμένη η συνάντηση

Στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ο Έλληνας Πρέσβης – Προγραμματισμένη η συνάντηση
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ βρίσκεται ο Έλληνας πρεσβευτής την στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκαλεί με δηλώσεις του για την αιγιαλίτιδα ζώνη. Για προγραμματισμένη συνάντηση από την προηγούμενη Παρασκευή κάνουν λόγο πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το CNN turk μεταδίδει ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο ΥΠΕΞ, χωρίς όμως να γνωρίζει το λόγο της κλήσης. Ωστόσο, πληροφορίες του ελληνικού ΥΠΕΞ σημειώνουν ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, με συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προκαλεί δηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο.

“Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση”, είπε μεταξύ άλλων σε πρωινή τουρκική εκπομπή ο κ. Τσαβούσογλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα