Τσιάρας για Ποινικό Κώδικα: Άμεση αλλαγή σε άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι

Τσιάρας για Ποινικό Κώδικα: Άμεση αλλαγή σε άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για τους στόχους της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για "επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη".

Για ένα «από τα κορυφαία ζητήματα», το οποίο έθεσε «πολύ ψηλά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο μιλώντας για τη Δικαιοσύνη ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο νέος Υπουργός αναφέρθηκε στους στόχους της νέας κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη», μιλώντας για «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά», τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα οποία προεκλογικά είχαμε πει», ενώ ερωτηθείς για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, απάντησε πως υπάρχουν άρθρα με τα οποία «είμαστε εντελώς αντίθετοι». Σημείωσε πως «δεν ήταν σωστό να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, δυο μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών» και ξεκαθάρισε πως «θα αλλάξουν άμεσα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι».

Σχετικά με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, αρκέστηκε να πει πως θα προχωρήσει «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας». «Θα αντιμετωπιστούν άμεσα», απάντησε σχετικά με το ζήτημα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξει αλλαγή πριν από το Δεκαπενταύγουστο. «Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να διχάζει την κοινωνία», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα