Τσιάρας: Ώριμη στιγμή να επανεξετάσουμε την κακή χρήση επιμέλειας τέκνων

Τσιάρας: Ώριμη στιγμή να επανεξετάσουμε την κακή χρήση επιμέλειας τέκνων
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

Κύριος στόχος της μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας, ώστε να προστατεύονται τα συνταγματικά δικαιώματα των 2 γονιών και τα συμφέροντα των παιδιών.

Στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα συνεπιμέλειας των τέκνων και στους δύο γονείς προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας διαβεβαίωσε ότι, στο πλαίσιο της νομοθετικής αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στα θέματα επιμέλειας τέκνων.

Κύριος στόχος της μεταρρύθμισης που ήδη εξετάζει το υπουργείο όπως είπε ο κ. Τσιάρας, θα είναι η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας, ώστε να προστατεύονται τα συνταγματικά δικαιώματα και των δύο γονιών, αλλά και τα συμφέροντα των παιδιών.

Ο κ. Τσιάρας κάλεσε όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε όπως είπε, «με τη συμβολή όλων να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι η νομοθετική πρωτοβουλία που θα έχει ως βασική αρχή της το πραγματικό συμφέρον των παιδιών και θα διασφαλίζει τον ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο και με τους δύο γονείς».

«Είναι πλέον αρκετά ώριμη η στιγμή και η πραγματικότητα, για να ανοίξουμε ένα γόνιμο διάλογο, να εξετάσουμε και να καταλήξουμε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε, μέσα από την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου την κακή χρήση της επιμέλειας που οδηγεί στην αποκοπή του παιδιού από τον ένα γονέα, με αποτέλεσμα το συμφέρον του- που όλοι επικαλούμαστε- να πηγαίνει περίπατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κοινωνικά και νομικά απαράδεκτο, να είναι αποκομμένος ο ένας γονέας από το παιδί του», τονίζοντας ότι παραβιάζονται έτσι τα δικαιώματα πρωτίστως των παιδιών και μετά των γονέων.

«Είναι κρίμα. Tα οικογενειακά δράματα επιτείνονται. Για έβδομη φορά θέτω στη Βουλή το ζήτημα της συνεπιμέλειας τέκνων. Καλώ τη νέα κυβέρνηση να ενεργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Ταλαιπωρούνται χιλιάδες παιδιά και γονείς», τόνισε από τη πλευρά του ο κ. Λοβέρδος.

«Χρέος μας είναι να νομοθετήσουμε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που θα σέβεται απόλυτα τα συνταγματικά δικαιώματα γονέων, αλλά και το πραγματικό συμφέρον των παιδιών με την απρόσκοπτη διαμονή και επαφή τους και με τους δύο γονείς είτε είναι διαζευγμένοι, είτε σε διάσταση», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα