Τσιόδρας: Απόλυτη πλειοψηφία στη Συμφωνία των Πρεσπών και εκλογές τον Μάιο

Τσιόδρας: Απόλυτη πλειοψηφία στη Συμφωνία των Πρεσπών και εκλογές τον Μάιο
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 λέγοντας πως "δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί στο κόμμα υπάρχουν αντίθετες απόψεις, όπως και στη κοινωνία".

Απόλυτη πλειοψηφία στη Συμφωνία των Πρεσπών και εκλογές τον Μάιο βλέπει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 πως οι βουλευτές του Ποταμιού δεσμεύτηκαν να μην αποχωρήσουν από το κόμμα στο δρόμο προς τις κάλπες.

“Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί υπάρχουν αντίθετες απόψεις στο κόμμα όπως και στην κοινωνία. Ψαριανός και Αμυράς είπαν ότι δεν είναι θετικοί και δεν θα ψηφίσουν. Συζητήσαμε και το ενδεχόμενο της αποχής για να δείξει το Ποτάμι τη δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις αλλά τελικά καταλήξαμε σε ψήφο κατά συνείδηση. Κατά τη γνώμη μου κομματικη πειθαρχια μπαίνει μόνο σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στα υπόλοιπα ζητήματα ακόμη και μεγάλα όπως αυτό, θα έπρεπε και στα υπόλοιπα κόμματα να μην τίθεται κομματική πειθαρχία. Το κλίμα χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν ήταν συγκρουσιακό, δεν υπήρχε ένταση παρά τις διαφορετικές απόψεις”, είπε.

Για τη στάση ΝΔ είπε:

“Δεν ξέρω τι νόημα έχει μετά την ψήφο εμπιστοσυνης, να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ. Ζητημα πολιτικης νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης τίθεται κατά τη γνώμη μου γιατί δεν αντανακλάται στο κοινοβούλιο το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα έπρεπε είτε να αναζητηθεί νέος εταίρος είτε η χώρα να πάει σε εκλογές”.

Για τις εκλογές:

“Υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να θέλει εξάνλτηση της τετραετίας ωστόσο είναι δύσκολο. πιθανή εκδοχή ο Μάιος

Για τη Φώφη Γεννηματά:

“Ειχαν καταγραφει οι διαφορετικές αποψεις στη Συμφωνία των Πρεσπών από το πολιτικό συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ που όμως δεν εκφράστηκαν”.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version