Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος για τη χώρα

Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος για τη χώρα

"Κόντρα στις Κασσάνδρες, κλείσαμε τα αυτιά και σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας τον οδικό άξονα Κορίνθου - Πατρών

“Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

“Κόντρα στις Κασσάνδρες, κλείσαμε τα αυτιά και σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε”, σημείωσε και τόνισε πως “η ολοκλήρωση του έργου έχει ισχυρό συμβολισμό: Δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της”.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν ολοκλήρωσαν, όπως έπρεπε, οδικά έργα, χωρίς να αναλάβουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, και στα κόμματα τα οποία συμμετείχαν σε αυτές και τα οποία σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία τα ολοκλήρωσε και τα εγκαινιάζει.

Αφού ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση του δεν διεκδικεί την ιδιοκτησία αυτών των έργων, καθώς, όπως είπε, μοναδικός ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός, ο πρωθυπουργός επισήμανε: “Τα έργα που ολοκληρώνονται και παραδίδονται, έχουν πολλούς πατεράδες, αντιθέτως τα έργα που σκαλώνουν, τα έργα που βαλτώνουν, τα έργα που υπερκοστολογούνται, τα έργα που δεσμεύονται και δεσμεύουν χειροπόδαρα το ελληνικό Δημόσιο, διότι έχουν προβληματικές συμβάσεις, αυτά τα έργα δυστυχώς, δεν έχουν κανένα πατέρα. Και κανείς δεν έχει κάνει ποτέ αυτοκριτική σε αυτό τον τόπο. Κανείς δεν έχει αναλάβει το παραμικρό κομμάτι της ευθύνης για το πώς για χρόνια τώρα αυτές οι συνθήκες της υπερκοστολόγησης, των συμβάσεων που έδεναν το δημόσιο συμφέρον χειροπόδαρα, δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Είναι μια συζήτηση που κάποτε πρέπει να την κάνουμε σοβαρά, διότι δεν αφορά μόνο το χθες αφορά και το αύριο”

“Η εικόνα μιας χώρας που ξεκολλάει έργα που δεν ολοκληρώνονταν, είναι αυτή μιας χώρας που προχωράει μπροστά”, προσέθεσε και υπογράμμισε πως “βαθιά μας πεποίθηση, τα έργα που γίνονται με χρήματα του ελληνικού λαού έχουν αυτόν ως μοναδικό ιδιοκτήτη…Αυτό που διεκδικούμε είναι ότι καταφέραμε να ξεκολλήσουμε αυτά τα έργα, μετά από 4 χρόνια που είχαν κολλήσει”.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για το νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

“Ο νέος δρόμος φέρνει τη δυτική Ελλάδα και την πύλη του λιμανιού της Πάτρας πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα”, είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως αποτελεί προτεραιότητα, και η υλοποίηση του δρόμου Πάτρας-Πύργου. “Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, προχωρά η δημοπράτηση”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως “είναι σημαντικό να παραδίδονται τα έργα αυτά πριν από τις γιορτές του Πάσχα ώστε να έχουμε πάνω από όλα μια ασφαλή πασχαλινή έξοδο αναίμακτη, με μια εύκολη, άνετη και ασφαλή μετακίνηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα