Τσίπρας από Ακράτα: Δημιουργούμε την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής

Τσίπρας από Ακράτα: Δημιουργούμε την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής
Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Αχαΐα. Eurokinissi

Στη δημιουργία ενός κόμματος μαζικού, ανοιχτού και δημοκρατικού αναφέρθηκε από την Ακράτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. "Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά αξίζει να το καταφέρουμε είπε. Εξαπέλυσε παράλληλα και σφοδρή επίθεση στη ΝΔ.

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους κατοίκους της Ακράτας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ξεκινάμε σήμερα ένα εγχείρημα να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, όχι το κόμμα που σε τραβάει από το μανίκι, ούτε το κόμμα στο οποίο έμπαιναν παλιά κάποιοι μέσα προκειμένου να προσδοκούν την επόμενη μέρα κάποιο διορισμό. Πάνε αυτές οι εποχές. Αλλά το κόμμα εκείνο που συλλογικά και δημοκρατικά και συμμετοχικά θα λειτουργεί και θα μπορεί να ανατροφοδοτεί την ηγεσία με γνώση και με εφόδια προκειμένου να ακολουθήσει μια πολιτική  που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας. Αν αυτό δεν  μπορέσουμε τώρα που έχουμε αυτή την ευκαιρία να το δημιουργήσουμε, δεν θα καταφέρουμε πολλά πράγματα” και συμπλήρωσε με νόιημα: “Είναι η πιο δύσκολη για μένα προσωπικά αν θέλετε προσπάθεια. Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό. Ο κάθε προοδευτικός πολίτης, ο κάθε δημοκρατικός πολίτης θα έχει την αίσθηση ότι εκεί μπορεί να πει τη γνώμη του και η γνώμη του να μετρήσει. Να βάλει το πρόβλημά του κι αυτό να φτάσει ψηλά και να διεκδικηθεί.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ακράτα

 

Αυτός είναι ο στόχος μας. Γι αυτό ξεκινάμε από κάτω, από χαμηλά, από τα χωριά, τις πόλεις, τους δήμους, τις πλατείες. Ο στόχος αυτός είναι ένας δύσκολος στόχος, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο για όλους μας να προσπαθήσουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής που,  όχι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές, αλλά να κυβερνήσεις για πολλά, πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντοτε η πλειοψηφία ήταν δημοκρατική και προοδευτική”.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι “μόλις μέσα σε 100 μέρες από τη νέα διακυβέρνηση, έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πριν από τις εκλογές. Μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει ο ουρανός πιο γαλανός. Στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε είναι ένα νέο κράτος, όπως το ζήσαμε παλαιότερα, σε ποια σύγχρονη μορφή όμως. Το κράτος της δεξιάς να στήνεται, το επιτελικό λεγόμενο  κράτος, κοστίζει πάνω από 40 εκατ. στον ελληνικό  λαό – και εκεί πρέπει να το παραδεχτούμε, ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν, τους είχαν έτοιμους να τους βάλουν σε θέσεις όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, που μέσα σε λίγες μέρες κατέλαβε θέσεις κλειδιά- όμως, οι υποσχέσεις περί ανάπτυξης 4% και μείωσης των πλεονασμάτων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την επόμενη μέρα”.

Φωτογραφία από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ακράτα facebook@Alexis Tsipras

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα