Τσίπρας από δημαρχείο Περάματος: Δεν θα αφήσουμε τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή

Τσίπρας από δημαρχείο Περάματος: Δεν θα αφήσουμε τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Πέραμα

Το δημαρχείο Περάματος επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και έγινε δεκτός από το δήμαρχο της Πόλης Γιάννη Λαγουδάκη.

"Δεν υπάρχουν ξεχασμένες περιοχές, πάντα υπάρχουν τρόποι να στηρίξεις τους πιο αδύναμους δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας"  και διεμήνυσε: "Είναι μία περιοχή της Αθήνας που συνυπάρχει με την έννοια του αποκλεισμού. Παρά την κρίση μπορούμε να δώσουμε ενδιαφέρον και προστασία στους πιο αδύναμους. Δεν θα αφήσουμε τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή".

Παράλληλα, ανέφερε πως "ασκούμε πίεση για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη" και τόνισε ότι πρέπει να επιλέγονται τα ναυπηγεία για την επισκευή των πλοίων, ειδικά των υπό ελληνική σημαία. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του δήμου.

Πιο αναλυτικά, τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Οι δράσεις αφορούν, στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, στην ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και στον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για όλα τα θέματα της περιοχής ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί στη συνέχεια το υπαίθριο δημοτικό Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης".

Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει αμυντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και δράσεις επιθετικές για την ανάπτυξη της περιοχής, με δεδομένο το γεγονός ότι το Πέραμα είναι μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία, πριν ακόμη την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2011, η ανεργία στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στο 27%.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμοσθούν σε 17 δήμους και κάλεσε εταιρείες με κοινωνική ευθύνη να ενώσουν τις δυνάμεις με την κυβέρνηση και την πολιτεία "για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση".

πηγή φωτογραφίας: intime

SHARE:

24Media Network