Τσίπρας: Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των Ναζί, δεν ξεχνάμε την ιστορία

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras visits the Ministry of Interior, in Athens, Greece on June 1, 2017. /       , , 1 , 2017.
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras visits the Ministry of Interior, in Athens, Greece on June 1, 2017. / , , 1 , 2017. NICK PALEOLOGOS / SOOC

“Τιμούμε την Αντίσταση, προσηλωμένοι στην Ειρήνη και τη συνεργασία των λαών” σημείωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή την Ημέρα μνήμης της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο

Με μια ανάρτηση στο twitter τίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα θύματα της σφαγής του Διστόμου το Σάββατο, ημέρα μνήμης της ναζιστικής θηριωδίας στην κωμόπολη της Βοιωτίας.

"Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των Ναζί, δεν ξεχνάμε την Ιστορία. Τιμούμε την Αντίσταση, προσηλωμένοι στην Ειρήνη και τη συνεργασία των λαών", έγραψε ο κ. Τσίπρας, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με σχετική φωτογραφία.

'Ποτέ ξανά Δίστομο': Γερμανοί τίμησαν τα θύματα της σφαγής

Μια ιστορικά συμβολική κίνηση των κατοίκων του Κάσελ της Γερμανίας, σημάδεψε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην πόλη όπου μαζί με την Αθήνα οργανώνεται η κορυφαία διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης documenta 14.

Γερμανοί Πολίτες του Κάσελ υποδέχθηκαν τους Προέδρους Ελλάδος και Γερμανίας κρατώντας πλακάτ στα οποία ήταν γραμμένα στα ελληνικά «Ποτέ ξανά Δίστομο» και αναφερόταν επίσης ο αριθμός των 218 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την μνήμη των θυμάτων της επετείου της σφαγής του Διστόμου. Οι δύο πρόεδροι Ελλάδος και Γερμανίας υπέγραψαν στα πλακάτ των συγκεντρωθέντων.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Γερμανού ομολόγου του Φρανκ Βαλτερ Σταϊνμάγερ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Κάσελ τα εγκαίνια της documenta 14, της κορυφαίας έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης, που για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της φιλοξενείται και σε δεύτερη πόλη, στην Αθήνα.

Στο Κάσελ έχουν φτάσει για τα εγκαίνια της έκθεσης περίπου 4.000 δημοσιογράφοι και 10.000 καλλιτέχνες και επαγγελματίες.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Η έκθεση documenta14 θα διαρκέσει στην Αθήνα ως τις 16 Ιουλίου, ενώ στη γερμανική πόλη θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στο Κάσελ, έργα του Τσαρούχη και η συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι εκείνα που αναμένεται να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ελληνική συμμετοχή. Η documenta 14 προσέλκυσε στην πόλη του Κάσελ, ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίστομο-Λίντιτσε-Οραντούρ: Τρεις πόλεις, μια ναζιστική θηριωδία

SHARE:

24Media Network