Τσίπρας: Διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής το Κυπριακό

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά το τέλος της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά το τέλος της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Έτοιμος να υποστηρίξει μια ενδεχόμενη λύση στο Κυπριακό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. “Αν τα μυαλά των δυο ηγετών συναντηθούν, θα μπορούσαμε όλοι να υποστηρίξουμε μια συμφωνία” τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε με νόημα ότι για οποιαδήποτε λύση και συμφωνία απαραίτητη είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

“Εγγύηση για την ασφάλεια του κυπριακού λαού θα είναι η ίδια η συμφωνία που θα εξασφαλίσει και την ευρύτερη περιοχή. Ο Ερντογάν παίζει ένα σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι η δική μου ευθύνη να τον πείσω” είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας με νόημα: “Στηρίζουμε τον πρόεδρο Αναστασιάδή και είναι απαραίτητη η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής.

ADVERTISING

Από την πλευρά του Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι “αν τα μυαλά των δυο ηγετών συναντηθούν, θα μπορούσαμε όλοι να υποστηρίξουμε μια συμφωνία”. Ειδικότερα ο κ. Ομπάμα είπε: “Επενδύσαμε πολύ χρόνο και οι ελπίδες μας από την πρόσφατη πρόοδο έχουν αναπτερωθεί. Αν βρεθεί μια λύση και ένας μηχανισμός που εξασφαλίζει ισοτιμία, και μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς, θα την υποστηρίξουμε κάνοντας ότι περνά από το χέρι μας”.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη φτάνει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κύπρου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σημειώνει: «Μέσα στο πλαίσιο της στενής και τακτικής συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, καθώς επίσης για την γενικότερη διαμορφωθείσα κατάσταση, σε σχέση με την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινές δηλώσεις: Όλα όσα είπαν Τσίπρας-Ομπάμα

Ομπάμα σε Τσίπρα: Μόνο με λιτότητα δεν μπορεί να γίνει τίποτα

SHARE:

24Media Network