Τσίπρας: Δηλώνει φιλοευρωπαίος και θέλει την Ελλάδα στο ευρώ

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την ΕΣΕΕ, Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την ΕΣΕΕ, Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Υπέρ μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη, τάσσεται ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στους Financial Times

Την ανάγκη να υπάρξει μια ευρωπαϊκή συμφωνία για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη, για να «σπάσει το πλαίσιο του Μερκελισμού», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις θέσεις που ανέπτυξε στη ΔΕΘ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει τη σημασία που θα έχει να δοθεί ένα τέλος στη λιτότητα και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος, είναι φιλοευρωπαίοι που θέλουν η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και ότι στόχος είναι να μεταρρυθμιστεί η ίδια η ΕΕ και όχι να διαλυθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, επίσης, ότι «το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις, και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία, και σε δεύτερη φάση θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να εφαρμόσουμε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network