Τσίπρας: Έρχονται αποκαλύψεις Eurostat για τα 'άδεια ταμεία' Σαμαρά

Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Προανήγγειλε ότι τα στοιχεία θα διαψεύσουν το μύθο της ΝΔ περί «καταστροφής» της οικονομίας. Καταλόγισε στον Μητσοτάκη ότι κρατά εθνικά ανεύθυνη στάση συνδέοντας προσφυγικό με ασφάλεια συναγωνιζόμενος την ακροδεξιά.

Αλλαγή δεδομένων για την ελληνική οικονομία και κατάρριψη του «μύθου» της ΝΔ περί κατάρρευσης της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προεξοφλώντας ότι επίσημα στοιχεία θα δικαιώσουν την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα καταλότισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συνδέει το προσφυγικό με την τρομοκρατία και την ασφάλεια και χαρακτήρισε τη στάση του εθνικά επικίνδυνη και υπονομευτική για τον τουρισμό και τη χώρα.

«Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη αν αύριο τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι μας αφήσατε άδεια ταμεία;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «θα ζητήστε συγγνώμη ή θα συνεχίσετε να συντηρείτε τον μύθο της καταστροφής;» Τόνισε, μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που κατάφερε να υπερβεί τους στόχους. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε, μάλιστα, ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν το κατώφλι της εξόδου από την κρίση. «Το επιβεβαιώνουν τα οικονομικά δεδομένα» είπε.

Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια συνδέοντας ρητά τις τρομοκρατικές επιθέσεις με το προσφυγικό. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κύριο Μητσοτάκη ότι υιοθετεί την αφήγηση και το επιχειρήματα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. «Από πουθενά δεν τεκμηριώνεται η διασύνδεση των προσφυγικών ροών με την τρομοκρατία» είπε ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι μέρος της κρίσης ασφάλειας αλλά αποτελεί και όαση ασφάλειας και σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε, μάλιστα, στη ΝΔ ότι με περισσή ανευθυνότητα επιθυμεί να μεταφέρει ξενοφοβικές αφηγήσεις στην πλάτη της χώρας, και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. «Θέλετε να αποδείξετε σώνει και καλά ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ελλάδα την ίδια ώρα που στην Ευρώπη κανείς δεν το υπονοεί αυτό στην Ευρώπη» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και «εθνικά ανεύθυνη» τη στάση της ΝΔ. «H Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες, παίρνοντας οικονομική ώθηση, όμως η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν παρέχει ασφάλεια είπε και πρόσθεσε: «είναι κρίμα». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όποτε η ΝΔ «ύψωσε την παντιέρα» της ακροδεξιάς ρητορείας οδήγησε σε ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μύθο» και τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο «hot spot» και αποτελεί ένα αποτυχημένο κράτος (failed state). «Παρά τις δυσκολίες η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Σαμαράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για ακροδεξιά, "νόμο και τάξη". Live Εικόνα

SHARE:

24Media Network