Τσίπρας για δολοφονία Φύσσα: Κορυφαίο σύμβολο ενάντια στον φασισμό

Συγχαρητήρια Τσίπρα στην Εθνική μπάσκετ
Συγχαρητήρια Τσίπρα στην Εθνική μπάσκετ EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media σημειώνει ότι "η επέτειος της δολοφονίας από τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μας θυμίζει με το πιο τραγικό τρόπο, που οδηγούν οι ιδεολογίες του μίσους"

"Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μας θυμίζει με το πιο τραγικό τρόπο, που οδηγούν οι ιδεολογίες του μίσους" αναφέρει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και στο facebook ο πρωθυπουργός. Προσθέτει, δε, ότι "ο αγώνας για δημοκρατία & ελευθερία είναι αγώνας για μια κοινωνία προόδου για όλους".

Την ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύει το παρακάτω κείμενο

"Η 18η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα οδύνης για κάθε δημοκράτη, μια μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική συμμορία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής μας υπενθύμισε, με το πιο τραγικό τρόπο, που οδηγούν οι ιδεολογίες του μίσους και γιατί η Ιστορία τις καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα.

Ο Παύλος Φύσσας είναι πλέον ένα από τα κορυφαία σύμβολα της εποχής μας ενάντια στο φασισμό, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό. Οι επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αντιφασίστες -όπως η πρόσφατη ενάντια σε μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και σε κάθε έναν και κάθε μια που οι νεοναζί καταδιώκουν λόγω διαφορετικότητας, μας βρίσκει όλους και όλες σθεναρά απέναντι.

Η καταδίκη των εγκλημάτων του φασισμού στην καθημερινή μας ζωή, στους χώρους εκπαίδευσης και δουλειάς, είναι ένα χρέος που πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα. Ο καθημερινός αγώνας για την υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης είναι αγώνας για μια κοινωνία σεβασμού και προόδου για όλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παύλος Φύσσας, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πορείες για δολοφονία Φύσσα: Ένταση στον Πειραιά - Μολότοφ στην Θεσσαλονίκη

Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Μια δίκη με "μαύρες" πρωτιές

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Καμία ανοχή στον φασισμό

Τον λένε Killah P και δεν τον δολοφόνησαν "για το ποδόσφαιρο"

Γεννηματά για Φύσσα: Αυτή η μάνα δεν είναι μόνη

SHARE: