Τσίπρας για παραπομπή Παπαγγελόπουλου: Και ρεβανσιστής και δειλός ο κ. Μητσοτάκης – Δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα

Τσίπρας για παραπομπή Παπαγγελόπουλου: Και ρεβανσιστής και δειλός ο κ. Μητσοτάκης – Δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά του κ. Δημήτριου Παπαγγελόπουλου Eurokinissi

Όσα ειδικά δικαστήρια και να στήσει η ΝΔ για να αποδείξει δήθεν σκευωρίες, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, ακόμα και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της, γνωρίζει ποιο είναι το σκάνδαλο Novartis. Και ζητά δικαιοσύνη" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συζήτηση για προανακριτική κατά του κ. Παπαγγελόπουλου.

“Όσα ειδικά δικαστήρια και να στήσετε για να αποδείξετε δήθεν σκευωρίες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και η πλειοψηφία όσων σας ψήφισε, γνωρίζει ποιο είναι το σκάνδαλο. Και ζητά δικαιοσύνη. Και τώρα βλέπει εσάς, να προσπαθείτε να το θάψετε. Κάτω από την ομίχλη της δήθεν σκευωρίας. Να το θυμάστε, δε θα σας βγει σε καλό” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πρόκειται για τον “πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου” και στόχευσε κατά του πρωθυπουργού τον οποίο αποκάλεσε διπλά δειλό καθώς έκανε το χατίρι του κ. Σαμαρά και “δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα”.

Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός ζητά αληθινή δικαιοσύνη και η κυβέρνηση επιχειρεί “με ένα δειλό ρεβανσισμό να δώσετε ένα ακόμη πλήγμα στη δικαιοσύνη. Σας διαβεβαιώνω, θα το βρείτε σύντομα μπροστά σας. Και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά του κ. Δημήτριου Παπαγγελόπουλου Eurokinissi

 

Δεν παρέλειψε να πει ότι το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι “ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ” και ο  “Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα” και συμπλήρωσε: Και αν σε κάτι αποτύχαμε και μας έκρινε ο ελληνικός λαός, δεν ήταν ότι ελέγξαμε τη δικαιοσύνη, όπως ανοήτως μας κατηγορείτε εσείς. ή ότι παρεμβήκαμε στο έργο της. αλλά αντιθέτως ότι δεν καταφέραμε να πολεμήσουμε όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε τα βαθιά κυκλώματα στο εσωτερικό των θεσμών, όπου είχαν εκκολαφθεί η αδιαφορία και οι καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς,  αλλά και η πολυνομία και η γραφειοκρατία που τη θρέφουν. Και φυσικά δε το καταφέραμε όχι επειδή δεν το επιδιώξαμε. Αλλά επειδή είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα πολύ πιο δυνατό από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του, που νικήσαμε τόσες φορές στις κάλπες. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον εναγκαλισμό των διεφθαρμένων με ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής εξουσίας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον πολιτικό έλεγχο μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, μέσω των γνωστών payroll, από το ΚΕΛΠΝΟ και όχι μόνο, με στόχο να καλλιεργούν δημοφιλές προφίλ στα διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα που ήταν εντολείς τους.

Και όποιος ζητούσε τη διερεύνηση σκανδάλων έβλεπε έναν εσμό καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, site, να πέφτουν πάνω του και να τον κατηγορούν για «παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης”!

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά του κ. Δημήτριου Παπαγγελόπουλου Eurokinissi

 

Ενώ για ο σκάνδαλο της Novartis επεσήμανε:

“NOVARTIS, λοιπόν,  είναι αυτός ακριβώς ο μηχανισμός της  υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, την ώρα που ο ελληνικός λαός στέναζε από τη λιτότητα και από «μέτρα του σοκ». Ο μηχανισμός που έφτανε μέχρι το επίπεδο της δράσης των υπουργών, αφού συνδεόταν με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων ή και με την ανάληψη πρωτοβουλιών νομοθέτησης που διευκόλυναν την προώθηση των συμφερόντων συγκεκριμένων εταιρειών στο χώρο του φαρμάκου.

NOVARTIS  είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση μίας σκανδαλώδους διαδικασίας, η οποία έφερε τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από τα 0,3 δις ευρώ το 1989 στα 7,3 δις το 2010. Όταν στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξάνονταν ετησίως κατά 3,5% κατά μέσο όρο, ο Έλληνας πολίτης επιβαρυνόταν με άνοδο των τιμών του φαρμάκου κατά 11,1% –  το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

NOVARTIS είναι βασικό σκέλος του μεγάλου σκανδάλου της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 32,68 δις ευρώ την περίοδο 2000-2014.

NOVARTIS είναι η μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου από τις χαριστικές πράξεις υπέρ της ίδιας και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, κατά 12 δις τον χρόνο, όταν θυμίζω το περίφημο σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε υπεξαίρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

NOVARTIS είναι το μεγάλο φαρμακευτικό κόλπο κατά το οποίο η χώρα μας, ως χώρα μέσου επιπέδου ανάπτυξης, επελέγη ως τιμή αναφοράς.

Έπαιρναν δηλαδή τιμή από εμάς, σε πρώτη φάση 29 χώρες και σε επόμενη φάση άλλες 50 χώρες. Η υψηλή τιμή, λοιπόν, του φαρμάκου εδώ μεταφραζόταν σε υψηλή τιμή αναφοράς διεθνώς. Γιατί διάλεξαν τη δική μας χώρα; Προφανώς, επειδή υπήρχε στην Ελλάδα γόνιμο έδαφος διαφθοράς για να πετύχουν τους σκοπούς τους.Και, για να μιλήσω ακόμη πιο πρακτικά,

NOVARTIS  είναι φάρμακο να στοιχίζει 1087 ευρώ για τον Γάλλο και 3300 ευρώ για τον Έλληνα,

NOVARTIS είναι ιατρικό εξάρτημα με κόστος 1225 ευρώ να πωλείται 5450 ευρώ στην Ελλάδα,

NOVARTIS  είναι ιατρικό μηχάνημα να πωλείται στην Ελλάδα σε τιμή 45 φορές μεγαλύτερη από αυτή του εξωτερικού. Αυτή είναι η NOVARTIS στη συνείδηση του μέσου έλληνα. Αυτή είναι η NOVARTIS  για την οποία δε θέλετε να μιλάμε, γιατί έχετε λερωμένη τη φωλιά σας. Και προκειμένου να μη μιλάμε για το φόνο, μας βάζετε να μιλάμε για τον σκευωρό, τον Παπαγγελόπουλο. Ο οποίος είναι και Ρασπούτιν ταυτόχρονα. Αλλά ομολογώ ότι όταν τον γνώρισα, δεν του το χα ότι έχει τόσο μεγάλες και υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν. Δεν του το χα επίσης ότι μπορούσε να στήσει ακόμη και το FBI.  Γιατί άκουσα να μας κατηγορείτε, ότι σπιλώσαμε τη συνείδηση τόσων πολιτικών ενώ, εν τέλει, για πολλά από αυτά τα πρόσωπα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα