Τσίπρας για Τζόκερ: Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε ο Χρυσοχοΐδης

Τσίπρας για Τζόκερ: Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε ο Χρυσοχοΐδης
Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους ελέγχους της αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες για την ταινία "Τζόκερ". Η απάντηση Χρυσοχοΐδη.

Με ένα καυστικό σχόλιο τοποθετήθηκε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πολύκροτη υπόθεση με τους αστυνομικούς ελέγχους που έγιναν το Σαββατοκύριακο σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν το «Τζόκερ», για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανήλικοι που παρακολουθούσαν την ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 ετών ταινία.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε μια χιουμοριστική φωτογραφία που δείχνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κυνηγά τον Τζόκερ και έγραψε:

«Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στο κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το Τζόκερ.

Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα.

Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Τη ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο.

Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα.

Πού να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω… Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε.

ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα…».

Η ανάρτηση του τέως πρωθυπουργού:

Χρυσοχοΐδης: “Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας”

Με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι “επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτησή του με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας”.

Αναλυτικά όσα έγραψε: “Η Aστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωσή της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες.

Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία #Τζόκερ (http://bit.ly/2nZUl2W). Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version