Τσίπρας και Ραχόι συζητούν για οικονομία και προσφυγικό

Τσίπρας και Ραχόι συζητούν για οικονομία και προσφυγικό

Στο περιθώριο της συνάντησης των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα, οι πρωθυπουργοί Ελλάδος και Ισπανίας συζήτησαν για τα φλέγοντα ζητήματα της Ευρώπης

Για τα προβλήματα της Ευρώπης, την οικονομία και το προσφυγικό συζήτησαν, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο της ευρωμεσογειακής συνόδου, στη Λισαβόνα.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα, και ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τις θετικές εξελίξεις από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό.

Επιπλέον, έκανε σύντομη ενημέρωση σε σχέση με το Κυπριακό, με τις ίδιες πληροφορίες να φέρουν τους δύο ηγέτες να συμφωνούν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία από εδώ και στο εξής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντήσει και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ νωρίτερα είχε τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνόδου (σε ώρες Ελλάδας), έχει ως εξής:

12:30-12:45 Άφιξη των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου (Centro Cultural de Belém)

13:00-14:45 Συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων

15:00-15:05 Οικογενειακή φωτογραφία

15:10-16:30 Γεύμα εργασίας

16:40-16:55 Κοινές δηλώσεις των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων

17:00 Αναχώρηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα