Τσίπρας: Να προστατεύσουμε τις μεταπολεμικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας

ΑΘΗΝΑ-Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο Μέγαρο Μαξίμου.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο Μέγαρο Μαξίμου.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

“Οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι πρέπει να συναντούν τη σθεναρή αντίσταση όλων μας” σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

«Η 27η Ιανουαρίου, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, μας θυμίζει τη φρίκη που προκάλεσαν στην ανθρωπότητα ο ναζισμός και ο φασισμός. Αποτελεί ιστορικό καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη, σε κάθε μεριά του κόσμου, να είναι σε εγρήγορση. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις μεταπολεμικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σχετικό μήνυμά του.

«Σήμερα, η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών, η άρνηση ορισμένων πολιτικών ηγεσιών και δυνάμεων να αντιμετωπίσουμε από κοινού στην ΕΕ το προσφυγικό ζήτημα με ανθρώπινο τρόπο, συνάμα με την ιστορική λήθη, είναι παράγοντες που συντελούν στην άνοδο της ακροδεξιάς και του απομονωτισμοπού», προσθέτει ο πρωθυπουργός και υπογραμμίζει: «Ειδικά στη χώρα μας, η οποία γνώρισε τη θηριωδία των ναζί, οι αντισημιτικές φωνές, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος, οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι πρέπει να συναντούν τη σθεναρή αντίσταση όλων μας. Να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και πολιτικές σεβασμού και ισότητας για όλους. Η Ελληνική Δημοκρατία στέκεται αρωγός στις προσπάθειες διατήρησης της ιστορικής μνήμης, όπως είναι η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε στα κρεματόρια των ναζί δεκάδες χιλιάδες Εβραίους Έλληνες πολίτες. Ποτέ ξανά!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Βουλή τίμησε τους Έλληνες μάρτυρες του Ολοκαυτώματος

SHARE:

24Media Network