Τσίπρας: Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Διαβάζεται σε 2'
Τσίπρας: Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Με τον Εκρέμ Ιμάμογλου συναντήθηκε στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας. Οι συζητήσεις για τα ελληνοτουρκικά.

Στην Τουρκία μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με τους δύο άνδρες να εστιάζουν στην επόμενη ημέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή Δήμαρχε. Είναι πάντα μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι στην Τουρκία και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη. Και είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις. Έχω δουλέψει ιδιαίτερα για την ελληνοτουρκική φιλία, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ιδιαίτερα οι προοδευτικές δυνάμεις, οι προοδευτικοί πολιτικοί, την προσπάθεια για την καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και για να δημιουργήσουμε, όπως είναι το όραμά μας, μια κοινωνία ειρήνης, ισότητας και αλληλεγγύης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη.

«Η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα και οι σχέσεις μας είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σε μένα» τόνισε χαρακτηριστικά και καλωσόρισε τον Α.Τσίπρα «τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως Σοσιαλδημοκράτης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα